PROIECT româno-francez la Colegiul "Cuza"

PROIECT româno-francez la Colegiul "Cuza"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu şi directoarea Colegiului Naţional “Al.I.Cuza” Iulia Chirnoagă au efectuat o vizită de lucru în Franţa, la Liceul General Arnaut Daniel din Ribérac, instituţie aflată într-un parteneriat cu Colegiul Naţional “Al.I.Cuza”.

Cele două cadre didactice au vizitat unitatea şcolară parteneră, au descoperit asemănările şi deosebirile dintre cele două sisteme de învăţământ, au făcut schimb de idei cu profesorii francezi, au asistat la ore (precum opţionalul de cinematografie sau literatura franceză). De asemenea, s-au asigurat de buna desfăşurare a proiectului ce se derulează deja de trei ani, care presupune un demers în două etape: un stagiu de o lună pentru trei elevi din liceul gălăţean, în Ribérac (în luna ianuarie), în timp ce, cinci elevi din Franţa vor veni la Galaţi, în martie.

Mai mult decât atât, cu ocazia acestei vizite de lucru s-au discutat detaliile unui proiect Erasmus +KA2, calendarul activităţilor care vor avea drept scop realizarea unor scurt metraje, în vederea descoperirii specificului culturii şi civilizaţiei fiecărei ţări; publicul ţintă.

Beneficiile acestei experienţe sunt multiple: cunoaşterea unei alte culturi, contactul cu vorbitori nativi şi posibilitatea de a exersa şi îmbunătăţi cunoştinţele lingvistice, o modalitate de responsabilizare a elevilor şi de câştigare a autonomiei personale. Aceste parteneriate reprezintă exemple de bună practică, iar extinderea lor trebuie încurajat, a declarat Iulia Chinoagă, directorul Colegiului "Cuza".

Citit 2588 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2017 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.