CATEDRA | Ziua Internaţională a Holocaustului, la CCD

CATEDRA | Ziua Internaţională a Holocaustului, la CCD
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Într-o perioadă afectată de tot felul de crize, în care educaţia tinerilor în spiritul toleranţei devine o prioritate, profesorii de istorie din Galaţi nu puteau neglija Ziua Internaţională a Holocaustului, un eveniment unic în istoria umanităţii, care a zdruncinat din temelii valorile societăţii, ridicând serioase semne de întrebare cu privire la relaţiile dintre oameni.

Desfăşurat sub egida Casei Corpului Didactic, Simpozionul "Holocaustul - Never Again", a reunit prezentări de excepţie, susţinute de profesorii Geanina Ţurcanu, Camelia Nenu, inspector istorie şi discipline socio-umane, Charlotte Barbu, director la Palatul Copiilor, Mihaela Arhip (Colegiul „Spiru Haret“, Tecuci) Didina Marin (Colegiul „C. Negri“), Monalissa Nica (Şcoala Gimnazială Nr. 7) şi elevele Teodora Felicia Ionescu (Colegiul „Al. I. Cuza“) şi Nicoleta Cristiana Dragu (Colegiul „C. Negri“).

Ineditul activităţii l-a constituit videoconferinţa din Washington cu domnul Radu Ioanid, director la Divizia de Programe Internaţionale de la  Muzeul Holocaustului din SUA. Prezentarea istoricului Radu Ioanid a fost una de interes pentru auditoriu, iar întrebările adresate au fost pertinente şi la obiect. Au fost, de asemenea, prezenţi Valentin Bodea, istoric şi muzeograf, Silvia Cornelia Matei, şef serviciu Biblioteca "V.A. Urechia", Camelia Epure, director Centrul Europe Direct.

Am privit această activitate ca pe o lecţie de responsabilizare a tinerei generaţii la dramele istorie şi, totodată, am adus un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa, fără a şti care le-a fost vina.

Citit 2859 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.