Masterat unic în ţară, la Facultatea de Ştiinţe Juridice

Masterat unic în ţară, la Facultatea de Ştiinţe Juridice
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi aduce în atenţia absolvenţilor un nou masterat, în domeniul ştiinţelor administrative, unic în ţară: Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică.

Programul îşi propune să formeze specialişti capabili să consolideze cooperarea internaţională şi transfrontalieră între România şi Republica Moldova.

"Masteratul nostru e unic în ţară, similar unui program de cooperare transfrontalieră dintre Germania şi Danemarca. Al nostru, în mod evident, se adresează studenţilor români, dar şi moldoveni. Este cel mai complex program de cooperare transfrontalieră din ţară, având competente pentru ocupaţii ce pot fi acoperite în România, UE şi R. Moldova. Vom avea în program cadre didactice, specialişti din Galaţi, Bucureşti, Cahul şi Chişinău", a declarat prof. univ. dr. Florin Tudor, decanul facultăţii.

Programul vizează aprofundarea unei direcţii relativ recente de formare şi cercetare din domeniul ştiinţelor administrative, şi anume, adaptarea actului administrativ la contextul transfrontalier. Masteranzii vor avea acces la o viziune integratoare a problematicii impuse de cooperarea între regiuni şi, alături de teme consacrate din administraţia publică (funcţia publică, descentralizarea şi buna guvernare, mecanisme şi instituţii de guvernare în UE) , vor fi incluse o serie de abordări interdisciplinare (motoare de dezvoltare, interculturalitate şi mediere) sau transdisciplinare (dezvoltarea durabilă în context transfrontalier).

Programul se adresează celor care au o formare iniţială în domeniul Ştiinţe administrative, fără a exclude, însă, alte categorii care doresc să obţină un nivel de calificare superior. Sunt 25 de locuri scoase la concurs, din care 11 bugetate, iar nota la admitere se calculează din 60 la  sută interviu şi 40 la sută media de la licenţă. Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa www.fsjsp.ugal.ro.

Citit 7474 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.