Anghel Saligny, comemorat la Lieşti

Anghel Saligny, comemorat la Lieşti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cele patru şcoli din Lieşti, Căminul Cultural, Primăria şi Ansamblul folcloric „Cununiţa satului”, condus de sufletul acestuia, Mioara Dibu, au marcat 92 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Anghel Saligny, activitate coordonată de bibliotecara Ionica Neacşu.

Concursul intitulat „Anghel Saligny - 92 de ani de comemorare” a fost o competiţie strânsă între membrii echipajelor de la cele patru şcoli şi a punctat personalitatea acestuia. Întrebările au fost adresate de preşedintele juriului, Spiru Mantu, realizatorul statuii inginerului din comuna Lieşti, care alături de Primărie a sponsorizat financiar fiecare participant.

Câştigătorii concursului, elevii de la Şcoala "Sf. Nicolae”, conduşi de profesoara Ana Răileanu, au trăit un moment de frenezie, mai ales că scorul a fost foarte strâns.

O suită de dansuri şi cântece populare a ansamblului folcloric „Cununiţa satului” a încheiat activitatea. Felicitări merită colectivul Şcolii Nr. 1 Lieşti, care în frunte cu directoarea şi cadrele didactice, a dat dovadă de unitate şi solidaritate, susţinându-şi concurenţii.

Anghel Saligny trăieşte şi va trăi veşnic în amintirea noastră. Statuia sa, amplasată în curtea Căminului Cultural care îi poartă numele, ne va aminti tuturor de personalitatea acestuia, aşa cum spune textul unei balade: „Ai revenit, Anghel, la noi/ În marmură cioplit,/ Iar numele-ţi va dăinui/ Şi-n veci vei fi slăvit./"

Citit 2216 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Iunie 2017 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.