Studenţii gălăţeni reprezintă România la Finala Ecotrophelia

Studenţii gălăţeni reprezintă România la Finala Ecotrophelia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Batonul HiProBar, realizat de o echipă de studenţi de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, a câştigat, luni seară, 3 iulie, Marele Premiu Ecotrophelia România 2017 şi va merge în Marea finală de la Londra.

“Smart bar” este ideea echipei formată din Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim, coordonată de prof. dr. ing. Petru Alexe, asist. dr. ing. Ina Vasilean şi ing. dr. Livia Pătraşcu.

Batonul conţine două surse proteice de înaltă calitate, un izolat proteic din soia şi un concentrat proteic din zer, este bogat în antioxidanţi şi este destinat persoanelor active, sub formă de gustare între mese. Gustul bun al batonului este dat de alune, miere, merişoare şi de un topping de ciocolată 100 la sută eco.

Conceptul produsului se bazează pe mai multe tendinţe actuale, cum ar fi: consumul de alimente „ready to eat”, ambalare minimală, etichetă curată, amprentă minimă de carbon, procesare termică minimă.

S.I.A. Galaţi a participat la toate cele cinci ediţii din România ale Ecotrophelia, cea mai importantă competiţie în domeniul alimentaţiei ecologice din Europa, şi a câştigat de două ori selecţia naţională. Pe 21-22 noiembrie, echipa de la Galaţi va merge la Londra pentru a reprezenta România.

Citit 2219 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2017 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.