Studenţii de la Industrie Alimentară, pregătiţi să câştige la Londra

Studenţii de la Industrie Alimentară, pregătiţi să câştige la Londra
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce a concurat cu alte 14 echipe din şase centre universitare, echipa de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, care a creat batonul HiPROBar, s-a întors cu Marele Premiu Ecotrophelia la Galaţi.

"Am câştigat detaşat la Suceava. Echipa noastră s-a prezentat foarte bine, efortul a fost încununat prin aceşti tineri studenţi, mă bucur că putem să vă raportăm încă o victorie frumoasă a facultăţii noastre. E un rezultat previzibil, pentru că munca acestei echipe a început în urmă cu un an. Produsul s-a născut din perioada în care colegele mele mai tinere erau masterande. Am ajuns la o finalitate excepţională, am câştigat ediţia naţională Ecotrofelia şi cred că produsul poate câştiga şi etapa internaţională, de la Londra", a spus prof. univ. dr. Petru Alexe. Profesorii şi studenţii de la S.I.A. s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte şansele lor la Londra, unde juriul va fi format exclusiv din oameni care vin din mediul economic.

Batonul HiProBar este o combinaţie de două surse proteice, un izolat de soia şi concentrat proteic de zer. E o gustare ideală între mese pentru sportivi şi nu numai, conţine miere, ulei de cocos, merişoare, fibre şi antioxidanți, ceea ce îl face funcţional. Iar gustul bun e dat de o glazură cu ciocolată 100 la sută eco. Important e că produsul nu are gluten şi nici restricţii de consum, fiind ideal chiar şi pentru diabetici.

Este munca unei echipe formată din trei studenţi, Cristian Dragomir, student anul IV, Marian Neculau, doctorand la S.I.A. şi Ramona Ifrim, masterandă la Marketing, FEAA, coordonată de prof. dr. ing. Petru Alexe, asist. dr. ing. Ina Vasilian şi dr. ing. Livia Pătraşcu.

Graţie unei colaborări cu un producător de alimente sănătoase din România, batonul HiPROBar va fi în magazine, pe final de an, preţul la raft pentru un produs fiind de cinci lei.

Citit 2082 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.