Admitere la doctorat, la "Dunărea de Jos"

Admitere la doctorat, la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(152 voturi)

52 de locuri la buget, dintre care 27 cu bursă, şi alte 38 cu taxă au fost puse la bătaie anul acesta pentru admiterea la doctorat la Universitatea “Dunărea de Jos”. În sesiunea care a avut loc, în premieră, în această vară, s-au înscris 78 de candidaţi, din care 45 la Şcoala Doctorală de Inginerie şi 33 la Socio-Umane, unde au fost doar 14 locuri la buget, dintre care jumătate cu bursă.

"Ne bucurăm că am avut candidaţi, în condiţiile în care, la Politehnică, de exemplu, nu s-au ocupat nici măcar jumătate din locuri. A fost concurenţă pe domeniul ingineriei mecanice şi industriale, dar şi la management şi filologie. În toamnă, ne dorim să obţinem o suplimentare de la minister, pentru cei admişi fără loc, şi locuri pentru o nouă sesiune. Cred că succesul se datorează managementului nostru, ne-am străduit să ne facem cunoscuţi, avem profesori buni, procesul de abilitare e dinamic", a declarat prof. univ. dr. Eugen Rusu, directorul Şcolii Doctorale de la Dunărea de Jos.

În urma probelor susţinute acum câteva zile, Ingineria şi-a ocupat locurile la buget. La Ştiinţe Socio-Umane, situaţia stă în felul următor: au fost admişi 14 pe locurile bugetate, iar 16 sunt admişi fără loc. La Dunărea de Jos sunt 14 domenii de studii universitare de doctorat, 57 de cadre didactice care pot îndruma candidaţii din domeniul ingineriei şi 23 de profesori îndrumători din domeniul ştiinţelor socio-umane.

Citit 2359 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 21:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.