Galați Summer University - pe gustul elevilor

Galați Summer University - pe gustul elevilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproape de final, Galaţi Summer University (GSU) îşi face bilanţul: cei 90 de elevi din cinci judeţe vecine, veniţi să petreacă 12 zile în campusul studenţesc “Al. I Cuza” vor pleca acasă cu amintiri frumoase şi cu prieteni noi.

"Avem un feed-back bun: elevilor le-a plăcut foarte mult. Unii dintre ei au plâns şi au spus că nu vor să mai plece, alţii au promis că vor veni şi la anul, e vorba de cei de clasa a X-a. Noi zicem că a fost un succes până acum şi suntem mulţumiţi. Având în vedere ce s-a întâmplat la Cluj, la tabăra de vară de la Universitatea Babeş-Bolyai, spunem că e o mare responsabilitate să organizezi aşa ceva", a declarat Elena Tolbariu, membră a LSG şi unul dintre organizatorii de nădejde ai GSU.

Tabăra de vacanţă a debutat cu două activităţi pe placul elevilor: o vizită la Pădurea Gârboavele, cu jocuri de socializare şi concursuri de gătit la grătar sau ceaun, şi un concurs pe echipe, Treasure Hunt, ce a avut drept scop identificarea unor obiective turistice din municipiul Galați. Toată săptămâna trecută, elevii au vizitat facultăţile şi au stat de vorbă cu profesorii. Programul fiecărei zile a conţinut două vizite şi un curs de dezvoltare personală. Viitorii studenţi au văzut Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, cea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cu staţiile de bere, carne şi lapte, dar şi secţiunea de piscicultură, Medicina, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Istoria şi Student TV din Campusul universitar.

“Ca activităţi, după cele de dezvoltare personală, absolut obligatorii, am avut seară de film, concursuri de cultură generală cu premii, o bătaie cu apă pe stadion, dar şi o după-amiază în care elevii au fost împărţiţi pe echipe şi au avut de făcut un proiect de organizaţie studenţească cu tot ce ţine de promovare şi marketing: pagină de web, facebook, campanie, slogan, etc. În serile frumoase de vară în care nu a plouat i-am dus pe Faleză şi la Grădina Botanică. Cei mai mulţi s-au arătat încântaţi de oraş şi de Universitate. Toţi au spus că le-a plăcut mâncarea de la cantină”, a declarat Elena Tolbariu.

GSU se va încheia pe 2 august.

Citit 1357 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 21:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.