Vacanță plină pentru LSG

Vacanță plină pentru LSG
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O delegaţie de 19 studenţi, din conducerea LSG, va participa în perioada 9-17 august, la Cluj, la cea de-a XII-a ediţie a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR) -  cel mai important eveniment anual al tinerilor. Timp de o săptămână, peste 350 de studenţi din 17 centre universitare vor dezbate problemele din învăţământul universitar, vor face propuneri de proiecte şi vor stabili priorităţile organizaţiei pentru următorul an. În plus, va fi schimbată şi conducerea Alianţei.

“Anul trecut, evenimentul a fost găzduit la Galaţi şi ne-am bucurat de prezenţa preşedintelui Iohannis. Vom avea multe probleme de discutat, cea mai importantă fiind legată de subvenţia pentru căminişti, data de minister, care nu a mai fost majorată de cinci ani. Practic, pe vară, statul alocă doar 30 de lei per student, şi asta face ca tinerii să scoată prea mulţi bani din buzunar, dacă vor să stea în cămin în perioada vacanţei”, a declarat Georgiana Doraşcu, lider LSG.

Încă de la prima ediţie, în 2006, forumul a fost considerat cel mai de amploare proiect al federaţiei, având ca scop principal realizarea unui cadru de dezbatere pentru educație formală şi non-formală. Obiectivele principale ale acestuia sunt: schimbul de bune practici între organizaţiile studenţeşti participante, facilitarea cooperării între organizaţii la nivel naţional şi stabilirea unei strategii eficiente privind reprezentarea studenţească.

Anul acesta, proiectul este găzduit de Cluj cu sprijinul Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB).

Citit 1098 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.