Interviu pentru ocuparea posturilor vacante de directori

Interviu pentru ocuparea posturilor vacante de directori
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cadrele didactice care fac parte din corpul experţilor în educaţie şi care sunt interesate să ocupe în anul şcolar 2017-2018, prin detaşare, funcţiile de director sau director-adjunct rămase vacante pot depune, până pe 17 august, la inspectoratele şcolare opţiunea în scris, cu precizarea unităţii şi a funcţiei de care sunt interesate.

Potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale, în zilele de 21 şi 22 august, cadrele didactice interesate vor susţine un interviu în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, în cadrul căruia vor prezenta planul managerial al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea. Totodată, le vor fi testate, prin trei întrebări, cunoştinţele privind legislaţia şcolară raportat strict la specificul şi la nivelul unităţii de învăţământ pentru care au optat. Durata interviului este de maximum 20 de minute. Punctajul maxim este 30, iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

Pe 18 august, inspectoratele şcolare vor afişa la avizier şi pe site-ul propriu programarea pe zile şi ore la fiecare comisie a cadrelor didactice care au depus opţiuni în vederea numirii prin detaşare în interesul învăţământului într-o funcţie de director sau director adjunct.

În judeţul Galaţi au rămas neocupate 28 de posturi în total, dintre care 17 posturi de directori şi 11 de directori-adjuncţi. Dintre acestea, opt sunt în Galaţi, iar restul de 20 sunt în mediul rural.        

Citit 1586 ori Ultima modificare Joi, 10 August 2017 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.