Trei studente din Galaţi, la o tabără internaţională pentru tineret

Trei studente din Galaţi, la o tabără internaţională pentru tineret
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trei studente de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi au reprezentat România la tabăra de vară "Confluencias Laicas 2017", organizată de către Departamentul de Tineret din cadrul UGT Aragón, Spania. Laura Andreea Raţă, Laura Necula şi Daniela Elena Dimofte, toate trei studente în anul II la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, au mers în Spania în cadrul programului Erasmus + al Camerei de Comerţ Iberico-Române. "Confluencias" e o tabără internaţională de vară care îşi propune să dezbată probleme de interes general, dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani.

„Pe parcursul celor 10 zile petrecute în Torrellas, am avut parte de o experienţă inedită, care ne-a adus un plus de informaţii şi care ne-a apropiat mai mult de cultura spaniolă, descoperind, astfel, ospitalitatea şi căldura pentru care spaniolii sunt atât de cunoscuţi”, a declarat Laura Andreea Raţă.

Anul acesta, programul a presupus întâlniri cu personalităţi importante din Spania: Inés Ayala (europarlamentar din partea PSOE, din 2004 până în prezent) şi Amparo Bella (deputat Cortes de Aragón) dar şi discuţii pe teme de migraţie, educaţie, drepturile omului şi feminism; ateliere de creaţie; activităţi de socializare; serate cu tematică specifică şi jocuri de dezvoltare personală. Pentru participanţii din România şi Paraguay au fost organizate excursii în Tarazona, San Sebastián, Muzeul Vinului şi Mânăstirea Veruela şi peştera gigantului Cacus din Los Fayos. La acţiune au mai participat tineri din Spania, Paraguay, Belgia, Franţa.

Citit 1089 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.