Discipline opţionale moderne la Liceul „ E. Racoviţă”

Discipline opţionale moderne la Liceul „ E. Racoviţă”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” a derulat, în perioada octombrie 2015-mai 2017, proiectul Erasmus+ KA1 “Educaţie formativă şi incluzivă prin instrumente şi strategii didactice inovatoare”. Acesta a constat în participarea a 12 profesori la cursuri organizate în Spania,  Italia, Finlanda, Suedia şi  Anglia.
Pornind de la necesităţile identificate la nivelul liceului, ne-am propus creşterea eficienţei educaţionale printr-un învățământ care pune accent pe formarea de competenţe şi abilităţi, respectiv însuşirea unor metode educaţionale moderne pentru sprijinirea elevilor defavorizaţi.
Cadrele didactice de la „Racoviţă” au devenit creatori de resurse educaţionale deschise, prin materialele postate pe site-ul proiectului lergalatierasmus.weebly.com, precum şi prin conceperea cărţii „Repere educaţionale europene pentru un învăţământ inovator”, care conţine experienţele tuturor profesorilor implicaţi, având un capitol privind modele de bune practici, cu proiecte de lecţie, programe pentru discipline opţionale, exemple de metode didactice.
Oferta educaţională a liceului s-a îmbunătăţit prin aprobarea disciplinelor opţionale propuse de profesorii participanţi la proiect sau de colective didactice din care fac parte şi aceştia: „INFO-FIZICA”, „Filosofie şi film”, Dezbatere, oratorie şi retorică”, „Receptarea textului literar şi nonliterar”, „Digital Environment”, „Engleza medicală”, „Plantele – izvor de sănătate şi frumuseţe”, „Chimia şi viaţa”.
Convinşi de apartenenţa noastră la marea familie educativă europeană, dorim să determinăm o dezvoltare a liceului prin noi proiecte europene şi în  anii care vin.

Citit 4395 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2017 21:43

3 comentarii

 • postat de La trecutu-ti mare ... NICIUN VIITOR !!!
  Sâmbătă, 26 August 2017 05:11
  @Rotaru Corina :

  Stimata Doamna Directoare,

  In niciun caz nu trebuie sa luati opinia mea ca pe o ofensa adusa liceului, elevilor sau dumneavostra, ca director ...

  Pe baza observatiilor in legatura atat cu situatia din invatamantul romanesc, invatamantul din alte tari, cat si cu situatia generala ... politica, sociala, economica ... din tarile cu care Romania are contacte mai stranse si pe multiple planuri, ceea ce am scris in comentariul precedent reprezinta convingerea mea sincera, bazata, repet, pe constatarea a ceea ce se intampla la ora actuala in Uniunea Europeana si in lume.

  Va doresc succes in continuare in atingerea obiectivelor pe care vi le propuneti.
  5
  10
  Raportează
 • postat de Rotaru Corina
  Vineri, 25 August 2017 22:29
  Stimate domnule La trecuti-ti mare....,
  Va multumesc ca ati citit articolul si ati alocat timp pentru a va exprima opinia.
  Ceea ce am prezentat reprezinta doar o mica parte din activitatea pe care o desfasuram la Liceul Teoretic "Emil Racovita". Cautam sa imbinam traditiile si cinstirea memoriei eroilor nostri cu abordarea moderna a activitatilor didactice, in concordanta cu perioada pe care o traim. Va invit sa accesati site-ul liceului, site-ul proiectului si diferite articole din ziarul "Viata libera" in care sunt descrise activitati educative diverse derulate de-a lungul timpului. Va invit si la sediul liceului sa va prezint scoala, elevii si profesorii, sa puteti cunoaste paleta diversa de activitati desfasurate.
  7
  12
  Raportează
 • postat de La trecutu-ti mare ... NICIUN VIITOR !!!
  Vineri, 25 August 2017 04:54
  Pana la urma, tinta acestor ,,instrumente şi strategii didactice inovatoare” este sa indrume calea acestor elevi catre a deveni niste buni LGBT-isti, urmand astfel directivele UE.
  Este suficient sa te uiti care sunt tarile promotoare ale acestei initiative si poti sa-ti dai seama de lucrul asta : Spania, Italia, Finlanda, Suedia şi Anglia ... toate, niste tari cu mare traditie in materie.

  Disciplinele traditionale romanesti, bazate pe istoria, traditiile, cultura si spiritualitatea bogata, a poporului roman, au disparut ?!
  Nu mai stie nimeni despre Caragiale, Sadoveanu, Creanga, Eminescu ... despre Mihai Viteazu si Decebal si Stefan cel Mare ... despre discipline scolare practice, despre sport, despre muzica ?!
  Am ajuns cu totii sa primim drept exemple de urmat numai homosexuali, droguri, musulmani si crime si razboaie, ghicitori si vrajitoare ?!
  12
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.