Seniorii gălățeni, interesaţi de U3A!

Seniorii gălățeni, interesaţi de U3A!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

130 de seniori au optat până acum pentru cursurile Universităţii Vârstei a Treia. Programul, unic în ţară, se derulează deja la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, din toamna anului trecut.

Prima promoţie a însumat peste 100 de absolvenţi, având vârste cuprinse între 55 şi 85 de ani. “Seniorii şi-au luat în serios rolul de studenţi şi au participat cu plăcere la activităţile desfăşurate sub formă de prelegeri şi conferinţe, ateliere de dezbatere şi seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate şi promenade”, a declarat coordonatoarea proiectului, prof. univ. dr. Violeta Puşcaşu. În oferta anului universitar 2017-2018 se află discipline de interes din următoarele domenii: Drept, Economie, Nutriţie şi Ingineria alimentelor, Ştiinţe şi  Tehnologie, Istorie şi Filosofie, Artă şi Literatură, Teologie, Educaţie pentru vârsta de argint, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină şi Psihologie.Seniorii îşi pot desăvârşi cunoştinţele în domeniul în care au activat sau pot afla lucruri complet noi despre discipline şi domenii de care sunt pasionaţi. La final, cursanţii vor primi o diplomă simbolică de participare la activităţile la care s-au înscris.

Condiţii de înscriere

Cei interesaţi trebuie să ştie că pentru a fi student la Universitatea Vârstei a Treia există mai multe condiţii: cursantul să aibă vârsta minimă de 55 de ani, să dispună de câteva ore libere şi să manifeste disponibilităţi de învăţare şi dorinţa de a afla lucruri noi. Singura taxă care se percepe este de 100 de lei, la înscriere. Cursurile durează două semestre, iar programul acestora se desfăşoară potrivit structurii anului academic, respectând vacanţele universitare, întrucât titularii de curs sunt profesori la universitate. Înscrierile, care au loc la sediul Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic, din strada Domnească nr.47, vor continua până la sfârşitul lunii septembrie. Iar dosarul conţine doar trei documente: actul de identitate în original şi copie, o fotografie tip buletin şi fişa de înscriere.

Cursuri U3A şi la Brăila!

Ca o noutate, în noul an academic, în măsura în care vor exista cel puţin 25 de doritori, se va înfiinţa o grupă şi la Brăila, care îşi va desfăşura activitatea la sediul Facultăţii de Inginerie şi Agronomie. Pentru detalii suplimentare, cei interesaţi pot suna la telefonul 0336.130.168 sau pot accesa pagina www.u3a.ugal.ro.Cursurile U3A sunt de formare, fără atestat de absolvire.

Citit 1887 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2017 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.