Programe unice de master la Universitatea „Dunărea de Jos”

Programe unice de master la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Programul de master Combaterea infracţionalităţii informatice, de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, este unic în România şi îşi propune să formeze specialişti în problematica aprofundată a luptei împotriva criminalităţii IT. Acest program de masterat este destinat, în principal, absolvenţilor programelor de licenţă din domeniile Drept, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiilor, Cibernetică, Statistică şi Informatică economică, Contabilitate. Masteranzii vor studia legislaţia privind fenomenul infracţional în mediul virtual, inclusiv impactul economic al acestui nou tip de criminalitate, în actualul context internaţional; metodele operative aplicabile în investigaţiile criminalistice ale faptelor comise în mediul virtual; cunoştinţe de drept internaţional public şi privat, utilizarea corectă a tehnicilor, conceptelor şi a principiilor din mediul IT în vederea identificării profilului psihologic al infractorului.

În domeniul ştiinţelor administrative, un alt program de master inedit, unic în România, acreditat, este Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică. Acesta se adresează mai ales absolvenţilor care au o formare iniţială în domeniul ştiinţe administrative, fără a exclude, însă, alte categorii care doresc să obţină un nivel de calificare superior, compatibil cu cerinţele de pe piaţa muncii. Se vizează consolidarea serviciilor publice şi ale structurilor administrative participative, precum şi consolidarea cooperării internaţionale şi transfrontaliere a autorităţilor publice, atât din România, cât şi din Republica Moldova.

În această toamnă, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice mai scoate la concurs pentru domeniul drept, programul de master Dreptul european al afacerilor, iar la administraţie publică Administraţie publică şi integrare europeană.

Nu în ultimul rând, la licenţă, admiterea continuă până pe 22 septembrie, pentru 50 de locuri, pe bază de dosar, la specializarea drept, forma de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR), în timp ce la forma cu frecvenţă (la zi) mai sunt disponibile, până pe 10 septembrie, câteva locuri atât la specializarea drept, cât şi la administraţie publică.

Pentru informaţii referitoare la admitere, numărul de locuri scoase la buget şi la taxă, detalii referitoare la criteriile de departajare, poate fi accesat site-ul facultăţii, secţiunea admitere (www.drept.ugal.ro). 

Citit 3237 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2017 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.