Două distincţii la Internaţionala de Neogreacă

Două distincţii la Internaţionala de Neogreacă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii gălăţeni Theodora Cîrlan (clasa a VI-a la Şcoala nr. 43) şi David Manolescu (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Costache Negri") au participat, la începutul lunii septembrie, la Palatul Parlamentului, la faza internaţională a Olimpiadei de Neogreacă, de la care s-au întors cu diplome şi distincţii. David Manolescu, pregătit de profesoara Elis Vurlis a fost răsplătit cu Premiul al III-lea, în timp ce mezina Theodora Cîrlan, pregătită de profesoara Corina Scorţeanu a primit un Premiu Special.

La faza naţională, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii aprilie, la Iaşi, au participat nu mai puţin de 17 elevi din Galaţi: Cristian Codrea, Constantin Codrea, David Manolescu, Alice Popescu, Elena Tudose şi Alexandru Petropol, care studiază limba greacă la Comunitatea Elenă, cu profesoara Elli Vurlis, şi Theodora Cîrlan, Denisa Ghionea, Marius Grosu, Theodora Lupu, Amalia Popa, Alexia Zala (toţi clasa a V-a la Şcoala nr. 43), Andrei Călin, Antonie Lazăr, Ancuţa Tănasă, Diana Vizitiu (Şcoala Nr. 12) şi Andreea Gheorghiţă (CNVA), care studiază limba greacă opţional, la şcoală, cu profesoara Corina Scorţeanu.

De la Iaşi, gălăţenii s-au întors cu rezultate foarte bune. Diana Vizitiu, premiată anul trecut la nivel internaţional, a primit menţiune, în timp ce premiile speciale au fost acordate următorilor elevi: Alice Popescu, Andreea Gheorghiţă şi Alexandru Petropol.

"Toţi aceşti copii merită felicitări, pentru voinţa de a învăţa o limba străină dificilă (şi nu de circulaţie internaţională) şi pentru ambiţia şi curajul de a participa la olimpiadă", a declarat profesoara Corina Scorţeanu.

Citit 3867 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 02:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.