Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
3 comentarii

Elevii gălăţeni Theodora Cîrlan (clasa a VI-a la Şcoala nr. 43) şi David Manolescu (clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Costache Negri") au participat, la începutul lunii septembrie, la Palatul Parlamentului, la faza internaţională a Olimpiadei de Neogreacă, de la care s-au întors cu diplome şi distincţii. David Manolescu, pregătit de profesoara Elis Vurlis a fost răsplătit cu Premiul al III-lea, în timp ce mezina Theodora Cîrlan, pregătită de profesoara Corina Scorţeanu a primit un Premiu Special.

La faza naţională, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii aprilie, la Iaşi, au participat nu mai puţin de 17 elevi din Galaţi: Cristian Codrea, Constantin Codrea, David Manolescu, Alice Popescu, Elena Tudose şi Alexandru Petropol, care studiază limba greacă la Comunitatea Elenă, cu profesoara Elli Vurlis, şi Theodora Cîrlan, Denisa Ghionea, Marius Grosu, Theodora Lupu, Amalia Popa, Alexia Zala (toţi clasa a V-a la Şcoala nr. 43), Andrei Călin, Antonie Lazăr, Ancuţa Tănasă, Diana Vizitiu (Şcoala Nr. 12) şi Andreea Gheorghiţă (CNVA), care studiază limba greacă opţional, la şcoală, cu profesoara Corina Scorţeanu.

De la Iaşi, gălăţenii s-au întors cu rezultate foarte bune. Diana Vizitiu, premiată anul trecut la nivel internaţional, a primit menţiune, în timp ce premiile speciale au fost acordate următorilor elevi: Alice Popescu, Andreea Gheorghiţă şi Alexandru Petropol.

"Toţi aceşti copii merită felicitări, pentru voinţa de a învăţa o limba străină dificilă (şi nu de circulaţie internaţională) şi pentru ambiţia şi curajul de a participa la olimpiadă", a declarat profesoara Corina Scorţeanu.

Citit 2703 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 02:29

3 comentarii

 • postat de Silvia Banea Miercuri, 13 Septembrie 2017 20:58 Link la comentariu
  0
  2

  Felicitari David, mult succes pe mai departe, felicitari si familiei pentru sustinere si pentru incurajarea reusitelor tale!

  Raportează
 • postat de Victoriu Angela Miercuri, 13 Septembrie 2017 17:21 Link la comentariu
  0
  2

  Felicitari si succes in noul an scolar!

  Raportează
 • postat de Mioara Constantinidis Miercuri, 13 Septembrie 2017 10:37 Link la comentariu
  0
  7

  Felicitari! La mai multe rezultate frumoase pentru Comunitatea Elena Galati. Sper ca noul an scolar sa aduca mai multe rezultate bune pentru toti cei care urmeaza cursurile de neogreaca. Mult succes! :)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.