Consfătuirea profesorilor de Religie din judeţul Galaţi
Foto: Costiuc Petrică

Consfătuirea profesorilor de Religie din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 12 septembrie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat îndătinata consfătuire cu profesorii de religie din judeţul Galaţi. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de conferinţe "Melchisedec Ştefănescu", din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pentru cadrele didactice care predau Religia în judeţul Galaţi.

În deschiderea întruniri, Chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească. În continuare, a fost analizată situaţia orei de Religie în contextul misionar actual, accentuându-se exigenţele şi criteriile stabilite prin Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la îmbunătăţirea actului didactic şi s-a făcut o diagnoză a procesului educaţional la disciplina Religie pentru anul şcolar 2016-2017.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi aspecte privind aplicarea noii programe la clasa a V-a şi abordarea unei strategii în vederea elaborării noilor programe pentru clasele de liceu, motivarea existenţei compendiului pentru toate disciplinele de la clasa a V-a, până la tipărirea manualelor pentru fiecare disciplină, folosirea auxiliarelor existente în contextul Ordinului 4576/09.08.2017, organizarea concursurilor şcolare în anul şcolar 2017-2018 şi reevaluarea parteneriatelor cu parohiile şi implicarea mai atentă a profesorilor de Religie la programele Bisericii.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Citit 1332 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.