Participare RECORD la Ugal Invent 2017

Participare RECORD la Ugal Invent 2017
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Smart multimedia wall, tehnici de imprimare 3D, bicicleta cu cinci locuri, drona solară, checul cu soia, robotul care hrăneşte sturionii, maşina de recoltat stuful sau covrigeii cu adaos de CO2 - şrot din deşeuri de tomate sunt numai câteva dintre ideile care vor fi prezentate, joi şi vineri, în cadrul salonului de inventică, ajuns la a treia ediţie.

La UGAL INVENT, organizat de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnica a Moldovei, Institutul Naţional de Inventica Iaşi şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), vor participa anul acesta 22 de entităţi, cu 127 de proiecte, prototipuri şi lucrări. Este vorba de institute de cercetare, universităţi, societăţi comerciale, întreprinderi, asociaţii, organizaţii de stat şi private, ba chiar şi şase inventatori, veniţi pe cont propriu. Vor expune la Salon, în holul Universităţii, în premieră, opt cercetători din Iran. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă rezultatele cercetării a trei echipe de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale Neferoase şi Rare Bucureşti, alte trei proiecte ale celor de la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi şase de la Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale "Elie Carafoli" INCAS Bucureşti, dar şi opt lucrări de la Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare din Republica Moldova. Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi participă cu 35 de lucrări şi proiecte, alături de invitaţi de la Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Universitatea din Craiova, Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea Ovidius din Constanţa.

"Cea de-a treia ediţie a UGAL INVENT vrem să fie un regal, o sărbătoare a minţilor inovative, o întâlnire a celor care au idei cu cei care le aplică. Sperăm ca acest salon să se constituie într-o picătură chinezească ce stimulează tinerii să rămână în ţară şi să se aplece către inovare", a declarat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, organizatorul evenimentului.

Cele mai interesante idei vor fi premiate de un juriu al cărui preşedinte este prof. univ. dr. Emil Ceangă, membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice, secţia Electronică şi Automatică. Premiile vor consta în medalii de aur, argint şi bronz, dar şi diplome pentru cel mai tânăr/ vârstnic cercetător. Bugetul acţiunii este de 88.000 de lei, din care aproape jumătate provine de la Ministerul Cercetării şi Inovării. UGAL INVENT este o oportunitate oferită inventatorilor de a-şi prezenta invenţiile atât mediului economic, cât şi publicului larg.

Citit 1984 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 21:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.