Dialog între generaţii, la CNVA

Dialog între generaţii, la CNVA
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Mii de foşti elevi ai CNVA vor organiza, în perioada 20-26 noiembrie, momente aniversare inedite, pe şase continente. Peste 6.000 de absolvenţi din promoţiile 1946-2016 sunt reuniţi în tânăra comunitate "Alumni" a liceului, a cărei costrucţie a început anul trecut, pornind de la grupul Facebook LVA - CNVA Alumni.

Membrii grupului au propus şi au votat în acest an aniversar mai multe proiecte, atât pe termen scurt, pentru săptămâna în care este sărbătorit colegiul, cât şi pe termen mediu sau lung. Aceste iniţiative se vor derula în cadrul juridic al Asociaţiei "Alumni CNVA" Galaţi, recent înfiinţată în scopul dezvoltării unei tradiţii a implicării în comunitate, care să contribuie la derularea de proiecte şi programe destinate foştilor şi actualilor elevi, dar şi oraşului.

Organizatorii momentelor aniversare propuse de cneveiştii din toată lumea declară: "Ne dorim să consolidăm treptat legăturile dintre absolvenţii liceului, din toate promoţiile, dar şi să încercăm să dăruim ceva, la rândul nostru, liceului care ne-a format şi Galatiului. Avem în lucru câteva proiecte importante, pe care le vom dezvolta în perioada următoare. Priorităţile pe care ni le propunem sunt identificarea şi valorificarea diverselor posibilităţi de finanţare europeană pentru proiecte şi programe în diferite domenii, propuse de colegi, precum şi dezvoltarea unor noi colaborări naţionale şi internaţionale, valorificarea oportunităţilor legate de afilierea colegiului la UNESCO sau de colaborările anterioare cu şcoli prestigioase din Europa".

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 9,00, foştii şi actualii profesori şi elevi aflaţi în Galaţi sunt invitaţi cu drag la liceu, pentru un "Dialog între generaţii", având ca punct de pornire ceea ce absolvenţii îşi propun să construiască împreună, dăruind la rândul lor liceului care i-a format, dar şi oraşului pe care, în ciuda distanţei geografice, cneveiştii continuă să îl simtă ca fiind "acasă".

Citit 3410 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2017 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.