Un chinez din Maramu’

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sărbătoare la Toronto: Comunitatea română din Toronto va petrece sâmbăta asta, la ediţia cu numărul şase a evenimentului „Sărbătoarea Românilor", organizat în Mel Lastman Square din metropola canadiană, de biserica ortodoxă română „Sfântul Gheorghe".

*  Întâlniri lunare în Egipt: Următoarea întâlnire a românilor din Egipt se va desfăşura mâine, 25 septembrie, în cofetăria Tiba Rose din Cairo (strada El Nozha -Nasr City-Ard El Golf), de la ora 18:00.

* Lansare de disc în China: Ambasada României la Beijing a găzduit recent lansarea discului unui tânăr interpret român de muzică pop şi muzică populară maramureşeană, Mugur Ciubancan, cunoscut în China sub numele Wei Hua. Tânărul artist român, născut în Baia Sprie, în inima Maramureşului, este stabilit la Beijing de aproape un deceniu. El şi-a clădit aici o carieră muzicală remarcabilă, interpretând cu talent piese în limba chineză şi în limba română. Prin lansarea discului lui Mugur Ciubancan,  Ambasada României a dorit să transmită publicului şi presei chineze un mesaj pentru aniversarea a 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice română – chineze.

* Un avocat român la Torino: Tribunalul din Torino (Palazzo di Giustizia) din Corso Vittorio Emanuele II n. 130, va găzdui astăzi, de la ora 9.00, depunerea jurământului de înscriere în Ordinul Avocaţilor din Torino al primului avocat român, Loredana Ionita.

* Brăilean la Londra: Scriitorul român Bogdan Tiganov va citi duminică, 27 septembrie, începând cu ora 17,00, la The Stinging Nettle din Londra, din colecţia de povestiri şi poezii „The Wooden Tongue Speaks-Romanians: Contradictions & Realities", publicată de Subculture Books în 2008. Bogdan Ţiganov este născut la 1 august 1981, la Brăila. La şapte ani urmează Şcoala de Muzică Nicolae Bălcescu, unde studiază pianul. În Londra, a studiat arte vizuale. A terminat de scris şi ilustrat prima sa carte pe când avea paisprezece ani, iar volumul a fost primit cu interes de însemnate edituri pentru cărţi de copii. De atunci, el a studiat literatura britanică, a primit o diplomă de predare CELTA din partea IH Barcelona, având numeroase locuri de muncă, inclusiv ca profesor de engleză, operator la un call-center, asistent editorial şi editor. 

* Maria Manolescu, în premieră la Istanbul: În cadrul strategiei de promovare în Turcia a noii dramaturgii româneşti, Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul sprijină participarea Mariei Manolescu, cunoscut dramaturg, la  Proiectul New Text New Theatre, desfăşurat la Istanbul, în zilele de 27-29 septembrie.

* Petrecere în Club Romania din New York: Romanian Nights Productions organizează vineri, 25 septembrie, în Club Romania @ Sidetracks, Queens Blvd (bet. 45/46 Street), de la ora 23:00, o petrecere aparte, plină de energie şi ritmuri muzicale variate.

Citit 1930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.