Cine o ajută pe Andreea să aibă un Crăciun mai frumos?

Cine o ajută pe Andreea să aibă un Crăciun mai frumos?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Andreea are 13 ani şi este singurul copil al unor părinţi orfani şi încercaţi de soartă. Adolescenta, elevă în clasa a 7-a la Şcoala Generală nr. 9 din Galaţi, aşteaptă cu nerăbdare Crăciunul, dar şi cu inima strânsă, şi asta deoarece, pentru ea, sacul Moşului se anunţă mai sărac ca niciodată. Veniturile familiei se reduc la ridicola sumă de 39 de lei, ajutorul de handicap al tatălui, care nu îşi poate folosi mâinile ca urmare a unui accident suferit în copilărie, şi 84 de lei, alocaţia ei lunară.

„Toţi banii pe care îi luăm, aşa puţini, îi folosim să plătim lumina, apa, întreţinerea. Şi tot nu ne ajung, De mâncare, nu încape vorbă. Noroc că ne mai ajută nana mea cu câte ceva, să avem ce pune pe masă, şi Fundaţia „Familia”, unde copilul poate merge să mănânce în fiecare zi şi de unde mai primim câte un pachet. Nici eu, nici soţia nu avem părinţi şi pe nimeni care să ne ajute. Andreei nu avem ce altceva să îi oferim. A rămas fără geacă de iarnă, fără haine, iar de brad nici nu poate fi vorba, nu ne permitem”, ne-a spus cu disperare în glas Daniel Strungăreanu, tatăl Andreei.

Fata şi-ar dori mult ca, printr-o minune, să primească ceva de îmbrăcat. Nu mai mult, pentru că ştie că părinţii ei nu au de unde, cu toate că, asemenea oricărui copil, i-ar plăcea să aibă un brad şi ceva dulciuri. Singura speranţă a familiei Strungăreanu şi a fiicei lor, care visează ca într-o zi să fie contabilă şi să îşi ajute părinţii, este bunăvoinţa semenilor care, din puţinul lor, să îi ajute cu câte ceva. Cei care pot şi vor să o facă, îi pot contacta la numărul de telefon 0737890196.

Citit 12532 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2017 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.