Încă patru ani, Antoniu!

Încă patru ani, Antoniu!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zero voturi împotrivă! * Scriitorii noştri şi-au ales noua conducere *

Şedinţa de vineri a filialei Galaţi–Brăila a Uniunii Scriitorilor din România l-a reconfirmat în funcţia de preşedinte pe poetul Corneliu Antoniu, fondatorul filialei. Sub ochiul atent al delegatului din conducerea USR de la Bucureşti, scriitorul Gabriel Chifu, alegerea pentru funcţiile de conducere şi de reprezentare în filială s-au desfăşurat prin vot secret.

Conducerea filialei al cărei preşedinte pe încă patru ani este poetul Antoniu va fi asigurată, în continuare, de scriitorii Constantin Gherghinoiu, Coriolan Păunescu, Vasile Datcu şi Saint-Simon Ajarescu.

Întâlnirea a avut o ordine de zi încărcată: primirea de noi membri în filială, raportul preşedintelui Antoniu pentru perioada de la înfiinţarea filialei, alegerile, discuţii interesante în care s-au angajat mulţi scriitori. Recunoaşterea eforturilor preşedintelui filialei, problemele legate de lipsa sediului, necesitatea de a se traduce şi promova cărţile membrilor filialei în ţară şi străinătate au fost câteva dintre temele abordate.

Au fost lansate cu această ocazie volumele „Opt+unu pentru Europa”, un volum de versuri editat bilingv la Editura Fundaţiei culturale Antares şi „Texistenţe” – antologia scoasă de filială la aceeaşi editură.

Explicaţie foto: Preşedintele Antoniu, alături de scriitorul Gabriel Chifu, îşi citeşte Raportul

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.