Salvaţi-l pe tatăl a doi copii!

Salvaţi-l pe tatăl a doi copii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se stinge încet. Viaţa abia îi mai pâlpâie în trupul slăbit de boală. Zi şi noapte se întreabă mereu dacă va avea şansa să se facă bine să-şi poată creşte copiii. Să-i vadă mari.

E un bărbat în floarea vârstei, are doar 38 de ani, iar viaţa i-a dat o lovitură cumplită: are leucemie limfoblastică. De la aflarea veştii, copiii şi soţia sa plâng continuu.

Şi colegii săi de la Poliţia Judeţeană, care au făcut toate eforturile să-l ajute, deplâng soarta tragică a lui Nicolae Caraman, despre care noi am mai scris. Cum altfel? Este unul dintre cei mai buni poliţişti pe care-i are Galaţiul şi, în plus, un coleg exemplar.

Singura sa salvare ar fi un transplant de măduvă, făcut cum trebuie, într-o clinică ce a avut rezultate foarte bune în astfel de operaţii:

„Iniţial am vrut să facem în România şi să apelăm la o bancă de măduvă din Ungaria, dar mi s-a recomandat să caut totuşi o clinică ce dispune de mai multă experienţă în astfel de operaţii foarte complicate. Am găsit una în Germania, dispusă să ne accepte. Deocamdată aşteptăm rezultatele la testele de compatibilitate. În cazul în care este compatibil cu unul dintre cei doi fraţi pe care-i mai are, va costa doar 100.000 de euro. Dacă nu, va trebui să dăm mai mult. Deocamdată s-au strâns ceva bani – 25.000 de euro”.

„În urma apelurilor din mass-media, au fost şi câţiva oameni cu putere financiară care au sărit să-l ajute. Însă mai avem mult până să ajungem la suma necesară. Am aplicat şi pentru formularul 112, dar ni s-au spus că lista de aşteptare e foarte lungă şi, pentru că e criză, nici măcar nu s-au mai dat fonduri în ultimul timp”.

„Facem eforturi disperate.   Am apelat peste tot unde m-a dus mintea. E greu. E cumplit să te gândeşti că în orice clipă…”, nu apucă soţia sa, Daniela, să-şi termine gândul, din cauza spaimei şi lacrimilor care s-au adunat ca un nod uriaş în gât. 

„Puneţi-vă, oameni buni, în locul lui!”

Apoi se adună, nu mai are timp să plângă, trebuie să lupte pentru viaţa tatălui copiilor ei şi a bărbatului cu care a ales să împartă bucuriile, dar mai mult necazurile în ultimul timp:

„Puneţi-vă, oameni buni, în locul lui. Ce aţi face dacă cineva apropiat s-ar afla în locul lui? Cum v-aţi simţi când v-aţi striga durerea în gura mare şi foarte puţini ar fi cei care vor să audă? Cât de greu este să dăruieşti măcar 10 lei? Mi-aş dori ca aceste cuvinte să ajungă la inimile oamenilor buni şi-i asigur că fapta lor bună nu va rămâne fără răspuns de la Dumnezeu”.

Donaţiile pot fi făcute în trei conturi – titulară Daniela Caraman - deschise la B.R.D. Groupe Societe Generale, din Galaţi:

- în euro - RO72BRDE180SV47750761800:

- în dolari – RO76BRDE180SV47750681800;

- în lei - RO85BRDE180SV47750501800.

De asemenea, mai există şi posibilitatea să faceţi donaţii la casieria redacţiei noastre, specificând pentru cine donaţi banii. Mulţumim în numele familiei, celor care au venit până acum şi au răspuns apelurilor noastre.

Printre cei care au dat un ajutor substanţial şi au acceptat să le apară numele alături de mulţumirile noastre se numără reprezentanţii a două firme olandeze - Willem Alexander Den Breejen (de la SC Den Breejen SRL) şi  Pietter Schure (de la Dutch Marine Trading Design SA).

Citit 1272 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.