Pâinea albă, deghizată în neagră

Pâinea albă, deghizată în neagră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, în cadrul conferinţei de presă susţinte la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, comisarul-şef Carmen Tudor (foto) a făcut cunoscute datele privind controlul desfăşurat de instituţia sa în mediul rural, la 21 de operatori economici – privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii.

„Au fost găsite produse de panificaţie expirate, , cu lipsa parţială sau în totalitate a informaţiilor privind furnizorul, a denumirii produsului şi gramajului aferent. La unele sortimente de pâine preambalată nu exista lista ingredientelor, iar la altele nu sunt înscrişi aditivii alimentari (N.R. E-urile) care intră în compoziţia amelioratorului, lăsând impresia că nu au fost folosiţi aditivi”, a explicat Carmen Tudor.

A revenit problema clasică a pâinii negre, care de fapt este plină de făină albă, cu urme vagi de făină de secară (sub 10 la sută); de asemenea au fost găsite pâini depozitate în saci de rafie, aşezaţi direct pe paviment.

S-au dau 26 de sancţiuni, în valoare de 40.000 lei şi s-au oprit de la comercializare 390 de kilograme de produse, în valoare de 927 lei. Poftă bună – bine că nu luăm masa la ţară…

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.