Asociere între 6 judeţe pentru situaţii de urgenţă

Asociere între 6 judeţe pentru situaţii de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii judeţului au votat vineri asocierea cu judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea pentru înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sud–Est pentru Situaţii de Urgenţă”.

Fiecare dintre consiliile judeţene, inclusiv Galaţiul va veni cu o “zestre” de 10.000 lei la patrimoniul comun. Potrivit raportului de specialitate, asociaţia urmăreşte programarea şi implementarea Proiectului „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-20013.

Punându-şi forţele la comun, judeţele au în vedere reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, dar şi îmbunătăţirea capacităţii şi a calităţii sistemului de intervenţie.

Unul dintre obiective este achiziţionarea în comun a echipamentelor pentru intervenţii în situaţii de urgentă şi furnizarea în comun a serviciului public de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Rezultatul propus este creşterea gradului de siguranţă a populaţiei şi primirea ajutorului de urgenţă calificat într-un timp cât mai scurt.

Citit 700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.