Un gălăţean, gazdă pentru 1.500 de basarabeni

Un gălăţean, gazdă pentru 1.500 de basarabeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un bărbat de 43 de ani din Galaţi a intrat în colimatorul poliţiei, după ce în privinţa sa au apărut informaţii cum că şi-ar fi transformat locuinţa într-un veritabil adăpost pentru străini dornici de domiciliu. Potrivit anchetatorilor care au descins la locuinţa cu pricina în căutare de probe, bărbatul s-ar fi preocupat intens în perioada 2016 - 2017 cu găzduirea de cetăţeni moldoveni, pe care i-a luat în spaţiu cu acte în regulă. În acest sens, a mers la Evidenţa Populaţiei de tot atâtea ori, exprimându-şi acordul ca străinii să locuiască la el în casă.

"Acesta ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova. În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1.489 cetăţeni moldoveni", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Din casa gălăţeanului reţinut pentru 24 de ore, poliţiştii i-au ridicat aproape 2.800 de euro şi 700 de lei, bani care se presupune că provin din "încasările" pe care acesta le făcea în schimbul găzduirii moldovenilor.

Un caz asemănător s-a înregistrat la Galaţi în urmă cu aproape un an, când ofiţerii Anticorupţie au ajuns cu percheziţiile inclusiv la Sediul Evidenţei Populaţiei pentru a strânge probe împotriva unei funcţionare, care, alături de alţi doi complici, a făcut buletine pe bandă pentru sute de moldoveni cazaţi în aceeaşi garsonieră.

Citit 2332 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.