Un gălăţean, gazdă pentru 1.500 de basarabeni

Un gălăţean, gazdă pentru 1.500 de basarabeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un bărbat de 43 de ani din Galaţi a intrat în colimatorul poliţiei, după ce în privinţa sa au apărut informaţii cum că şi-ar fi transformat locuinţa într-un veritabil adăpost pentru străini dornici de domiciliu. Potrivit anchetatorilor care au descins la locuinţa cu pricina în căutare de probe, bărbatul s-ar fi preocupat intens în perioada 2016 - 2017 cu găzduirea de cetăţeni moldoveni, pe care i-a luat în spaţiu cu acte în regulă. În acest sens, a mers la Evidenţa Populaţiei de tot atâtea ori, exprimându-şi acordul ca străinii să locuiască la el în casă.

"Acesta ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova. În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1.489 cetăţeni moldoveni", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Din casa gălăţeanului reţinut pentru 24 de ore, poliţiştii i-au ridicat aproape 2.800 de euro şi 700 de lei, bani care se presupune că provin din "încasările" pe care acesta le făcea în schimbul găzduirii moldovenilor.

Un caz asemănător s-a înregistrat la Galaţi în urmă cu aproape un an, când ofiţerii Anticorupţie au ajuns cu percheziţiile inclusiv la Sediul Evidenţei Populaţiei pentru a strânge probe împotriva unei funcţionare, care, alături de alţi doi complici, a făcut buletine pe bandă pentru sute de moldoveni cazaţi în aceeaşi garsonieră.

Citit 2165 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 18:51

4 comentarii

 • postat de un localnic bulversat
  Miercuri, 24 Ianuarie 2018 19:15
  5.13.228.***
  Am si eu o intrebare, ce lege, art, alin.etc a incalcat numitul de 43 de ani??
  Daca a facut o ilegalitate, ce , pedeapsa pe care o poate primi, fara a aminti de complici, dar intram pe latura penala.
  Si daca a gasit suma de ..daca o poate justifica, care e problema ? La Udrea, Nastase, au gasit Euro cu milionul si ?
  Pot pune pariu ca dupa 24 de ore e acasa ...si chiar astazi publicati acest articol, cu e cu fratii moldoveni adica tot romani???????????????????
  0
  3
  Raportează
 • postat de Ticuţã
  Miercuri, 24 Ianuarie 2018 16:30
  82.137.11.***
  Sa nu l intrebati pe Silviu Bacalum ca nu stie nimic. Pe vremea lui nu erau atatia moldoveni intr-un imobil. Maxim 2 familii erau pe vremea lui.
  0
  4
  Raportează
 • postat de un idiot
  Miercuri, 24 Ianuarie 2018 12:03
  79.116.106.***
  Eu ii vad vinovati si pe cei de la "Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi". Cum se poate sa aprobe mii de cereri fara sa verifice? Doar daca nu e ceva murdar la mijloc. Au atita tehnologie cumparata supraevaluat si la ce o folosesc? Freecell?
  Orice om normal e constient ca nu pot locui 10 oameni intr-o locuinta doar daca acea locuita nu e un hotel. Dar nici acolo nu incap o mie de oameni.
  Ce fac astia de la "Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi" aduna cereri si atit ?
  A... scuze sunt prea ocupati cu emisul de buletine pt. basarabeni...
  2
  10
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 24 Ianuarie 2018 09:01
  5.13.133.***
  Functionara care incasa, desigur, spaguta de rgoare. In valoare mare. Cum oare ?
  4
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.