Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, marcată şi la Galaţi

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, marcată şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

“Aproape zilnic operez câte un bolnav cu cancer”, declara medicul chirurg Paul Ichim, în urmă cu doar câteva zile, în ziarul “Viaţa liberă”, într-un articol care scotea în evidenţă faptul că peste 16.000 de locuitori ai judeţul figurează în evidenţele Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică ca având această cumplită maladie. Doar în anul 2015 (ultimele date disponibile - n.r.), aproape 1.400 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu o formă sau alta de tumoare malignă.

4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, va fi marcată şi la Galaţi, printr-un eveniment creat pe Facebook de gălăţeanul George Alin Radu. În semn de solidaritate cu cei care acum trec printr-un tratament oncologic, dar şi în memoria celor care au pierdut bătălia cu cancerul, gălăţenii sunt invitaţi pe Faleza Dunării, la Elice, duminică, 4 februarie, între orele 10,00-12,00. Potrivit lui George Alin Radu, participanţii la eveniment vor purta banderole roz şi vor păstra un moment de reculegere în amintirea celor care nu au supravieţuit cancerului.

Ar mai fi de spus că Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este o iniţiativă a Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului – Union for International Cancer Control. Această organizaţie neguvernamentală are drept obiective promovarea echităţii şi integrarea controlului cancerului în agenda mondială pentru sănătate şi dezvoltare, creşterea nivelului de conştientizare şi de educaţie a populației privind cancerul, dar şi prevenirea acestei necruțătoare boli.

Citit 1982 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2018 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.