Peste 200 de gălățeni s-au reunit să-i ajute pe Teo și pe David! Câți bani s-au strâns

Peste 200 de gălățeni s-au reunit să-i ajute pe Teo și pe David! Câți bani s-au strâns
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Seară caritabilă de succes la restaurantul Diamond, unde vineri seară, peste 200 de gălățeni inimoși s-au strâna ca să îi ajute pe cei doi micuți aflați într-o aprigă luptă cu boala. Evenimentul organizat cu sprijinul Școlii de Dans Popular și a lui George Nica a avut drept scop strângerea de fonduri în scopul ajutorării lui Teodor Lupea (4 ani), diagnosticat cu hemipareză, și a lui David Cozma (4 ani), care se luptă cu un cancer ocular. Aflați la tratament în Austria și respectiv Elveția, copiii au atras compasiunea oamenilor care au acceptat să doneze cel puțin 90 de lei, taxa de participare la evenimentul de vineri, animat de  Donose Brothers Band şi Claudiu Gohoreanu.

”A fost mult peste ceea ce ne-am așteptat. Nu avem o evidență foarte clară a sumei totale care s-a strâns, pentru că banii au fost virați în conturile deschise pentru cei doi copii, dar preconizăm că a fost vorba de circa 1.500 de euro pentru fiecare copil. Este al treilea an când organizăm astfel de evenimente și vom continua să facem eveninente caritabile și pentru alte cazuri care merită ajutate”, ne-a precizat George Nica, unul dintre organizatorii serii caritabile de pe 9 februarie.

Reamintim că  Teodor Lupea, copilul care a adunat 25.000 de euro din donaţii pentru o operaţie de implantare de nerv, se află deja la Viena, unde a fost supus, zilele acestea, intervenţiei chirurgicale. Costurile cazării şi recuperării post-operatorii sunt însă foarte mari, familia având nevoie de fiecare bănuţ care se strânge din donaţii. David Cozma, dianosticat cu retinoblastom (cancer) la ochiul drept în cursul anului trecut, are nevoie de peste 20.000 de euro. Luna trecută, el a ajuns la o clinică din Elveţia, unde a început un tratament preliminar intervenţiei chirurgicale care i-ar putea salva viaţa. Costurile necesare intervenţiei şi tratamentului depăşesc, şi în cazul lui David, suma de 20.000 de euro.

Citit 1931 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Februarie 2018 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.