Se… îngustează strada Brăilei!

Se… îngustează strada Brăilei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Banda întâi va fi destinată exclusiv autobuzelor şi microbuzelor *

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne-a anunţat ce îmbunătăţiri ale circulaţiei publice ne aşteaptă, în viziunea Consiliului Local: urmează să se aprobe, printre alte măsuri, ca prima bandă de pe strada Brăilei, de la Ultimul leu până la Potcoava, să fie destinată exclusiv pentru transportul public, cu autobuze şi microbuze, iar „Poliţia Comunitară şi Poliţia Rutieră au promis că vor avea grijă ca acest lucru să se respecte”, ne-a pus la curent viceprimarul. 

Se va evita astfel slalomul vitezomanilor printre autobuze şi microbuze, dar pentru ceilalţi… strada va fi mai strâmtă, de numai două benzi. Că tot se discuta să se facă bandă pentru biciclişti…

Tot mai puţine caşcarabete

Un studiu făcut de Serviciul Transporturi şi de Comisia trei  a Consiliului Local  a stabilit că numărul maşinilor Transurb va trebui să fie pe viitor ceva mai mare, iar cel al microbuzelor, mai mic.

Anul viitor, în mai, expiră licenţele operatorilor de transport de maxi-taxi şi viceprimarul spune că trebuia deja adoptate, de către Consiliul Local, metodologia şi criteriile pentru licitaţie. Caietele de sarcini vor prevedea numărul fix de mijloace de transport pentru fiecare traseu.

Traseele  noi vor ţine cont de deficienţele din prezent.  Astfel, numărul microbuzelor va fi redus cu mai mult de jumătate. Deci, doar vreo 130 de microbuze vor putea câştiga licitaţia pentru trasee, faţă de cele circa 330 care circulă în prezent.

Rămâne ca Transurb să asigure şi el, pe partea sa,  cererea de mijloace de transport pentru gălăţeni. Ne aşteptăm deci să stăm poate mai mult în staţie, dar viceprimarul ne-a lămurit că în staţii va fi afişat, ca şi pentru autobuze, un program de circulaţie pentru maxi-taxi, astfel încât o să ştim cât durează aşteptarea: „Nu ne jucăm cu răbdarea gălăţenilor”. Dacă rămâne varianta care s-a discutat până acum, fiecare maxitaxi va avea şi câte un capsator, aflăm din aceeaşi sursă.

Explicaţie foto: Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne spune ce propun comisiile de specialitate

Citit 1829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.