UPDATE | Vezi lista trenurilor anulate din cauza vremii

UPDATE | Vezi lista trenurilor anulate din cauza vremii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, 27 februarie 2018 | Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă, informează CFR Călători. La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură și CFR Călători sunt operaționale pentru următoarea perioadă.

În zona de sud a țării - București, Craiova, Galați și Constanța - aflată sub incidența codului portocaliu de viscol și temperaturi scăzute, se desfășoară operațiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf și pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

În acest context, pentru data de 27 februarie se menține măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervențiilor cu utilaje și evitarea unor situații nedorite pentru pasageri. Sunt anulate aproximativ 6% din cele aproximativ 1200 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România.

VEZI lista trenurilor anulate - CLICK AICI

La rândul ei, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt de până la 70 km/h, graficul trenurilor fiind însă adaptat pentru a se putea asigura transportul către toate centrele urbane.

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, măsură necesară pentru a permie continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire.

În acest moment, din cauza rafalelor puternice de vânt de până la 70 km/h, pe 9 intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării trenurile circulă doar cu tracțiune Diesel, iar pe două segmente de cale ferată trenurile circulă cu viteza redusă de 50 km/h-70km/h.

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale:

Buzău - Făurei - viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I

Roşiori Nord - Drăgăneşti Olt - viteza de circulaţie de 70 km/h, pe firul I

Caracal - Corabia - tracţiune Diesel

Ciulnița - Slobozia Veche - tracţiune Diesel

Constanța - Mangalia - tracţiune Diesel

Craiova - Calafat - tracţiune Diesel

Tulcea - Medgidia - tracţiune Diesel

Roşiori Nord - Zimnicea - tracţiune Diesel

Slobozia - Urziceni - tracţiune Diesel

Pe segmentele de cale ferată Mihai Viteazu - Tulcea Oraş, Mihai Viteazu - Medgidia, Constanţa - Mangalia, Feteşti - Lehliu (fir I), Lehliu - Ciulniţa (Fir I) Slobozia Veche - Ciulniţa, Videle - Giurgiu s-a acţionat şi se acționează cu pluguri pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.


Mai multe TRENURI, ANULATE din cauza vremii | CFR Călători informează că, în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea, trenurile circulă conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă. La nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova, s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța - Mangalia, Constanța - Medgidia - Tulcea Oraș și Ciulnita - Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor. De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord - Turnu Măgurele și Roșiori Nord - Zimnicea.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători anunţă că a luat măsuri suplimentare, printre care asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă, suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri etc.), pregătirea  suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

Citit 5850 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2018 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.