PERICOL! Alcoolul la volan, fenomen imposibil de stopat, pe drumurile din judeţul Galați

PERICOL! Alcoolul la volan, fenomen imposibil de stopat, pe drumurile din judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consumul de băuturi alcoolice înaite de a se urca la volan este cu siguranţă o practică ce nu poate fi stârpită nici cu pedepse mai aspre, nici cu prevenţie. Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât mulţi şoferi nu se mulţumesc cu o simplă bere, ci beau până în pragul comei alcoolice, după care se urcă la volan şi conduc în trafic.

Un asemenea caz a fost depistat recent în Galaţi, pe strada Brăilei, unde un echipaj rutier a oprit o maşină la volanul căreia se afla un bărbat de 31 de ani, aflat într-o stare de ebrietate cât se poate de evidentă. La testarea cu etilotestul, a reieşit că avea o alcoolemie de 1,31 la mie în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital pentru probe biologice.

Mediul rural abundă şi el în astfel de pericole în trafic, mai mult de jumătate dintre şoferii beţi fiind depsitaţi pe drumurile de la ţară. Unul dintre ei a fost oprit în miez de noapte, pe DJ 241, la Ghidigeni, poliţiştii costatând că şoferul, în vârstă de 43 de ani, avea o alcoolemie de 0,65 la mie în aer.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Cauzele rutiere constituie, potrivit bilanţului parchetelor româneşti, majoritatea dosarelor care ajung pe mesele procurorilor, iar cele care au ca obiect consumul de alcool la volan conduc detaşat.

Citit 3327 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2018 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.