Accident de muncă în Şantierul Naval din Galaţi
Foto: Arhiva VL

Accident de muncă în Şantierul Naval din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un bărbat de 32 de ani, angajat al Şantierului Naval Damen Galaţi, a fost rănit chiar la locul de muncă. Se pare că bărbatul a fost lovit de o bucată de platbandă desprinsă din încărcătura unei macarale. Incidentul a fost anunţat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care i-a acordat muncitorului primul ajutor. Cadrele medicale de pe SMURD l-au stabilizat şi intubat pe bărbatul care prezenta un politraumatism, iar apoi l-au transportat la spital.

Cazul a fost anunţat şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.  „Am fost anunţaţi de producerea unui incident în Şantierul Naval. Din primele informaţii se pare că muncitorul a fost lovit de o bucată de tablă sau de platbandă desprinsă din încărcătura unei macarele. Colegii mei sunt la faţa locului şi fac cercetări. I-am anunţat şi pe cei de la ISCIR”, ne-a declarat Viorel Dumitru, director interimar al ITM Galaţi.

O anchetă va fi demarată şi de conducerea Şantierului Naval Galaţi. „Importantă este starea de sănătate a muncitorului. Circumstanţele accidentului se vor clarifica în urma anchetei deschise în colaborare cu ITM-ul”, ne-a explicat Corina Pârvu, purtătorul de cuvânt al Şantierului Naval Damen Galaţi.

Citit 17010 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.