Sute de membri ai Sanitas Galaţi au participat la mitingul din Capitală

Sute de membri ai Sanitas Galaţi au participat la mitingul din Capitală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două autocare au transportat peste 200 de angajaţi din spitalele gălăţene în Capitală, ieri dimineaţă, pentru a participa la mitingul de amploare organizat de Federaţia Sanitas din Piaţa Victoriei. În total, numărul manifestaţilor a depăşit 10.000 de persoane.

În ciuda protestului, delegaţia sindicală invitată la discuţii cu reprezentanţii Guvernului nu a reuşit să obţină ceea ce îşi dorea din partea autorităţilor, astfel încât sindicaliştii spun că vor merge mai departe cu acţiunile de protest. Potrivit conducerii Sanitas, pe 11 mai va fi organizată o grevă de avertisment în toată ţara, pentru ca pe 19 mai să fie declanşată greva generală în Sănătate.

Totuşi, o altă întâlnire de negocieri între sindicalişti şi guvernanţi este stabilită pe 2 mai, ceea ce înseamnă că protestele anunţate pot suferi modificări.

Angajaţii din sistemul de sănătate sunt nemulţumiţi de modificările salariale şi de sporuri intrate în vigoare din luna martie. Potrivit protestatarilor, aceste modificări au creat inechităţi şi mai mari între angajaţii din sistem. În vreme ce, pentru medici, salariile au crescut la nivelul prognozat pentru anul 2022, pentru alte categorii de angajaţi - veniturile au rămas nemodificate, iar pentru unii chiar au scăzut, spun protestatarii.

Citit 1148 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.