Zeci de AMENZI pentru distrugerea domeniului public

Zeci de AMENZI pentru distrugerea domeniului public
Cei care au vrut sa scape de amendă au fost obligaţi să facă curăţenie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Poliţiştii locali de la Ordine publică, siguranţă rutieră şi intervenţie rapidă au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 4.720 de lei, în cadrul unor acţiuni derulate, pe 12 şi 13 mai, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale referitoare la distrugerea elementelor de mobilier stradal, smulgerea pubelelor de gunoi, incendierea toaletelor ecologice şi sustragerii capacelor de pe căminele de canalizare.

În cele două zile au fost legitimate 80 de persoane şi au depistate două fapte cu caracter penal. Oamenii legii au acţionat în parcurile "Spicul", "Eminescu", "Elice", "Viva", pe Faleza Superioară şi în Orăşelul Copiilor.

"Au fost aplicate opt amenzi, în sumă de 1.850 lei, pentru încălcarea Legii 61/1991, două sancţiuni, în conformitate cu OUG 195/2002, în sumă de 870 lei, şi şase puncte de penalizare. De asemenea, au fost date sancţiuni pentru fumat în loc nepermis, lipsă atestat taximetrie, curăţenia localităţii, comerţ neautorizat etc", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În cadrul acţiunii, poliţiştii locali au avut în vedere supravegherea zonelor cu grad ridicat de risc criminogen, pentru prevenirea săvârşirii de fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi siguranţa publică, identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite, combaterea şi prevenirea distrugerii mobilierului stradal, incendierii pubelelor şi a toaletelor ecologice, respectarea prevederilor legale privind curăţenia localităţii; prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală, descurajarea grupurilor de persoane (minori, tineri) care tulbură ordinea şi liniştea publică şi care se dedau la activităţi ce pot provoca dezordine în cartiere şi parcuri, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în cartiere şi în zonele de promenadă, respectarea prevederilor legale privind plimbarea pe domeniul public a animalelor de companie.

Reamintim că, în 2017, pentru fapte ce ţin de murdărirea domeniului public, poliţiştii locali au aplicat un număr de 1.143 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 44.305 lei.

În acest an, până la această dată, au fost aplicate alte 337 de amenzi, în sumă de 11.430 de lei.

Citit 3666 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.