Micuţa cântăreaţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Omagiu eroilor: Sâmbătă, 24 octombrie, între orele 12,00 - 15,30, în Republica Moldova, are loc inaugurarea Parcelei de Onoare Româneşti din comuna Cania şi a Troiţei Eroilor Români din Dealul Epureni, la circa 50 km nord de vama Oancea - Cahul.

* La 12 ani, dublează filme în Italia: Mulţi fani ai serialului - thriller "Harper`s Island", difuzat din luna septembrie de Raidue, nu ştiu că unul din personajele principale, Madison Allen, are vocea unei românce de numai 12 ani. În spatele tinerei din serial, se ascunde Emanuela Ionică, una din cele mai talentate "voci" din lumea dublajului italian.

Emanuela trăieşte împreună cu familia la Arsoli, o mică localitate lângă Roma. Cariera ei artistică a început acum mai bine de doi ani zile. Văzând pasiunea fiicei sale pentru teatru şi actorie, Mihaela Ionică a decis să-şi înscrie fiica la un curs de dublaj în limba italiană:

"Noi, în familie, vorbim româneşte, dar am văzut că Emanuela are o pasiune pentru canto şi pentru recitare. La început a făcut un curs de canto, apoi am decis să o înscriem la un alt curs, de recitare şi dublaj, după ce am văzut un afiş. A fost remarcată imediat de profesori, uimiţi de expresivitatea ei, chiar dacă la început avea un accent evident est-european. Au încurajat-o să continue, cu lecţii de dicţie şi interpretare artistică. A lucrat mult…”

Acum dublajul a devenit o adevărată meserie pentru ea şi are un salariu egal cu al unui adult. În acelaşi timp îşi vede serios de şcoală şi visează să ajungă cântăreaţă şi artistă. Are înregistrări în studio de trei ori pe săptămână, pe care le face după-amiaza. Mai mult, Emanuela i-a insuflat pasiunea pentru recitare şi surorii sale mai mici, Giorgia, care a dublat şi ea în două filme.

* Petrecere de Sfântul Dumitru la Montreal: Catedrala ortodoxă română „Sfântul Ioan Botezătorul" din Montreal îi aşteaptă pe credincioşii români să vină duminică, 25 octombrie, după Sfânta Liturghie, în sala comunitară a Catedralei, la masa de Sf. Dumitru.

* Expoziţie la Abatia Santa Maria di Vezzolano: O instalaţie artistică a câtorva opere ale artistului român Radu Dragomirescu va putea fi admirată până sâmbătă, 31 octombrie, la Abbazia di Santa Maria di Vezzolano (AT). Instalaţia a fost inaugurată în data de 26 septembrie în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului.

* Festivalul Filmului din Oslo: Filmul documentar românesc "Război pe calea undelor" (Cold Waves) în regia lui Alexandru Solomon este inclus în programul Festivalului Filmului "Fall of the Wall" din Oslo, dedicat  împlinirii a 20 de ani de la căderea Cortinei de Fier, şi care are loc în perioada 20 octombrie - 13 noiembrie, la Institutul Norvegian de Film.

Citit 800 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.