Pastrama şi puiul grill – puse la zid

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Protecţia Consumatorului a descoperit la operatorii economici verificaţi produse la care nu s-a putut stabili încadrarea în termenul de valabilitate. La pastrama de oaie nu exista un raport de fabricaţie din care sa reiasă data fabricaţiei; puiul grill condimentat, ciolanul afumat sau pulpele de pui condimentate fuseseră feliate si ambalate în unitate, fără a prezenta documentul tehnic baza căruia s-a stabilit termenul de valabilitate.

Mistere culinare - Să se declare slănina!

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit la anumite societăţi comerciale eticheta aplicată pe produse incompletă, anumite ingrediente din compoziţia produsului fiind nedeclarate. Astfel, pasta de mici avea  slănină în compoziţie, aceasta nefiind menţionată însă pe etichetă; în aceeaşi situaţie era şi carnea tocată amestec de vită şi porc, deşi conform ponderii materiilor prime utilizate era porc şi vită.

Măsuri extreme - Amendaţi crema de migdale!

În cazul produselor de panificaţie-patiserie, în magazinele verificate comisarii Protecţiei Consumatorului au observat că la covrigii bavarezi, foietajul de cireşe sau crema migdale nu exista concordanţă ca mod de informare între eticheta de la raft şi cea emisă pentru ambalajul de desfacere. Astfel, informaţia conform căreia „produsele conţin unt 25 la sută” nu se regăsea

Citit 1766 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.