Carantină la Trecere Bac

Carantină la Trecere Bac

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat, luni, 11 iunie 2018, prezenţa pestei porcine africane în patru gospodării din Delta Dunării, din satele Ceatalchioi şi Sălceni. Informaţia a fost confirmată, marți, 12 iunie 2018, de şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Mitică Tuchilă.

Autorităţile au trecut la eutanasierea tuturor porcilor din cele patru gospodării şi la neutralizarea şi dezinfectarea micilor ferme. De asemenea, au fost impuse filtre sanitar-veterinare la trecerile cu bacul de la Tudor Vladimirescu, iar de marți, 12 iunie 2018, şi la trecerile peste Dunăre de la Galaţi şi Brăila. Practic, este interzis transportul oricărui porc viu sau subprodus din carne de porc dinspre Tulcea spre alte judeţe. Pesta porcină africană este extrem de agresivă şi poate duce la mortalitate de sută la sută în fermele de porci.

Citit 7499 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2018 00:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro