Decizie. Dragnea va fi adus la Galați. Face pușcărie pe Traian | PAMFLET
Foto: trucaj

Decizie. Dragnea va fi adus la Galați. Face pușcărie pe Traian | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Condamnarea cu executare de acum două zile, trei ani și șase luni în dosarul Bombonica, i-a tăiat genunchii șefului Partidului Social Democrat. Salvarea, dacă-i putem spune astfel, pare să vină de la locotenentul său, Florin Pâslaru, care a dat telefoane în stânga și-n stânga (ce să caute dreapta taman aici?) pentru a-i aranja boss-ului său o ședere potolită la Penitenciarul de pe strada Traian. Sună ciudat, mai ales că nu mai e de mult în relații cu Băsescu.

Ce naiba făceai, Florine?

Joi seară, TVR HD, meciul Franța – Peru, de la Mondialul de fotbal din Rusia. În vastul birou de la Parlament al lui Florin Pâslaru, ajuns cel mai bine poziționat gălățean (doar este consilierul lui Liviu Dragnea), sună în draci telefonul. Țrrr! Nimic. Iarăși, ba chiar de vreo zece ori, țrrr! Într-un târziu, cineva ridică receptorul: Da? Pâslaru, aici. Degeaba: Băăă, ești cu capul? Unde naiba umbli, Florineee?, zbiară o voce cu adevărat disperată. Ți-am dat SMS-uri, te-am apelat și pe mobil, pe WhatsAp ți-am băgat și înjurături, unde dracu’ ai fost? V-ați prins, era chiar superiorul fostului parlamentar de Mazepa, Daddy, cum i se spune peste tot. Să trăiești, bossule, eram aicea, mă uitam la Franța cu cine joacă la Mondialu’ care e la tăticu’ nostru, la tovarășu’ Putin... Ați pățit ceva? Pâslaru era deja galben, a urmat o avalanșă de epitete și imprecații, ce mai, s-a descărcat teleormăneanul, l-a făcut albie de porci.

Soluția-boboc pentru teleormănean

După ce a aflat că Înalta Curte de Casație și Justiție îi bulversase icoana, al nostru din urbe a tras aer în piept și a început să-și deranjeze contactele de la Galați. Patroane, am o soluție-boboc, fii calm, știu cum vei ieși din treaba asta, l-a domolit Pâslaru pe președintele Camerei Deputaților. Prin urmare, a început să înroșească liniile, ajungând în cele din urmă la conducerea Penitenciarului Galați de pe strada Traian. De aici, ușor de anticipat, i s-a răspuns în poziție de drepți și mai rămânea ca Florin să-și anunțe idolul că va face închisoare la malul Dunării. Gata, am stabilit tot, a exclamat scrumbia lui Livache, veți avea o cameră pe față, ca să vedeți sigla de la dealerul de mașini Mercedes, că e chiar peste drum de pârnaie... Mă iertați, de închi..., ăsta, penitenciar. Iarăși injurii, amenințări cu moartea, de toate. Ce-o fi făcut Pâslaru cu adevărat, chiar s-o fi uitat să vadă fotbalul Franței, de ce nu știa că e doar prima sentință? Era pe un film porno? Nimeni nu-l știa atât de aerian.   

Știa ceva Livache...

Ieri, după ședința mai marilor partidului, Dragnea, turmentat de hotărârea instanței, l-a luat deoparte pe consilierul de Galați, l-a pupat pe frunte și i-a spus că-i este recunoscător. Mi-ai salvat viața, Florică, m-am supărat degeaba pe tine, dar așa voi face! Probabil n-o să câștig apelul și cred că e cel mai nimerit să fac închisoare la voi, la Dunăre, a spus-o ușurat premierul de facto al României. Transpirat tot, locotenentul dictatorului a ridicat din umeri, nu înțelegea de ce jupânul său a ales tocmai Penitenciarul de pe strada Traian pentru a sta cantonat trei ani și jumătate. Păi, băi boule, în primul rând, tu mi-ai oferit soluția, uitucu’ lu’ Pește, și doi, nu aveați voi un tunel acolo? Știu că a vrut primarul să facă tunel sub Galați, așa aș putea evada mai ușor spre Rusia, asta-i ideea, i-a explicat Daddy fără să mai aștepte povești suplimentare de genul „stai, boss, tunelul a vrut să-l facă Marius Stan, iar acum e Ionuț Pucheanu”.

Închisoare cu dinți

Pamflet în versuri

Mârlanul cu Limuzină

Un mârlan cu limuzină/ şi cu creieraş de plastic 

trece ca o vijelie,/ dă din boxe, scuipă, urlă – 

e-un analfabet cu acte,/ dar se crede tip fantastic – 

pică Luna din mişcare,/ cade Crucea de pe turlă,

plozii se întorc în uter,/ semaforul se-nverzeşte

de scofala istui şmecher,/ istui practic tâmp şi snob,

inima sare din schemă,/ limba nu mai româneşte,

albul intră-n găuri negre,/ cade Soarele pe Glob!

 

Un mârlan cu limuzină/ calcă legea-n carosabil 

şi ocupă trotuare,/ sfarmă Liniştea sărmană – 

e-un meschin doctor în lene,/ virus incomensurabil,

scămoşat, netot cu glugă,/ lepră cocainomană!

 

Vino, Vlad Ţ...cât mai iute – tu poţi fi convingător 

pentru orice terchea-berchea şi orice dăunător!

Submarin Cosorescu

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Galațiul a trecut cu bine de Evaluarea Națională 2018

”Ce scrie acolo, Viorica Dăncilă? A dat și ea evaluarea? Dar nu trebuia să facă și gimnaziul?”

Deputatul PNL Victor Paul Dobre, foarte concentrat după ce PSD-ul a votat pe repede înainte Codul de procedură penală.

”Ce, joacă Uruguay diseară? Vai, ce bine, excelent e Mondialul ăsta din Rusia! Știi ce bine dorm de când a început?”

„Grijă, că suntem beliți!”

Informația conform căreia marele și aparent infailibilul Liviu Dragnea va fi închis pe strada Traian a produs un veritabil cutremur printre PSD-iștii gălățeni. Într-un fel s-au bucurat că Daddy va fi lângă ei, însă și-au dat seama că hotărârea i-a prins pe nepusă masă.

Cu ajutorul unui reportofon uitat la sediul de la Nespălata, am aflat ce pun la cale supușii căpeteniei răpuse de Statul Paralel. Florin Popa (deputat, fost viceprimar): „Ioane (adresându-i se primarului Ionuț Pucheanu), rupeți și voi strada aia ca să nu mai treacă nimeni pe acolo! L-a pus necuratu’ pe Stan să facă bulevard... ”

Ionuț Pucheanu (primar): „Da, boss, e rezolvată! E asfalt prost, crapă repede.”

Nicolae Bacalbașa (deputat): „Paștele mamii lor de golani!”

Viorel Ștefan (vicepremier, prin Skype): „Aveți grijă, băi, că suntem beliți! Apropo, dacă e să vin, ce pun pe GPS ca să găsesc Galațiul?”

Picu Apostol Roman (viceprimar, aflat și el pe acolo, fără să fie membru PSD): „Să aducem un suculeț, o apă la boss? Apesați (sic!) pe buton!”

P. Gaura Cheii

Bacalbașa, leit Alain Delon în tinerețe

Readus săptămâna aceasta în prim-plan din cauza răfuielii cu protestatarii din fața Palatului Parlamentului, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa face obiectul unor dezvăluiri incendiare. O vecină de scară a domniei sale, Alice Abuzescu, ne-a povestit că medicul a fost un mare crai în tinerețe. “Era Alain Delon în picioare, avea un păr lunguț care îl făcea rebel… Brunețel și cu mustăcioara aia, așa, te cutremura numai cât te privea. E adevărat, n-am legat nicio relație că spunea bancuri porcoase”, s-a destăinuit doamna Abuzescu. 

Alain Deloc

Deputatul certat de protestatari, un rebel pe vremuri (foto, trucaj):

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 9606 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 15:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.