Reverență artistei Dida Drăgan, la "Dăruiește Românie!"

Reverență artistei Dida Drăgan, la "Dăruiește Românie!"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Performanță și talent. Nichita Stănescu obișnuia să-i spună Didei Drăgan "Doamna Oscar". "Exigențele unui artist ca Dida Drăgan, față de versuri, nu numai față de muzică, denotă o inteligență și un rafinament care nu admit diletantismul și compromisul", remarca poetul Grigore Vieru despre "vocea de flacără" a muzicii românești. "În toată arhiva Televiziunii Române și chiar în arhiva personală a Didei Drăgan, rar găsești un fragment în care artista să fie de acord să vorbească despre sine, despre câte bariere a escaladat pentru a povesti despre România, pentru a cânta pentru România, aici, acasă, sau dincolo de granițe". Așa consemnează televiziunea publică în comunicatul de presă prin care promovează emisiunea care va fi difuzată sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 13,30, la TVR 3: "Dăruiește Românie!". Realizatoarea emisiunii, Carmen Târnoveanu, și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică a Didei Drăgan: "Despre cele peste 25 de medalii de aur obținute la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare la care a participat, Dida Drăgan nici nu vrea să amintească, tot la fel cum refuză acel loc de pe piedestalul muzicii românești, pe care îl merită, care e numai al ei și pe care, de fapt, a urcat de una singură, treaptă cu treaptă, motivată de singura și cea mai importantă experiență - întâlnirea cu publicul", scrie TVR.

Citit 1184 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 13:36

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro