Cursurile de la două clase din două licee ieşene au fost suspendate din cauza gripei porcine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cursurile la două clase de-a noua de la Liceul "G. Ibrăileanu" şi Liceul Agricol au fost suspendate, joi, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu noul virus gripal, cei doi elevi intrând în contact direct cu copii care învaţă la şcoala nr. 15, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, cele două persoane sunt fraţi de-ai elevilor de la şcoala nr. 15.

În prezent, de la această unitate şcolară, care a fost închisă marţi, sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase 26 de persoane, în majoritate elevi. Potrivit DSP, virusul a fost confirmat în laborator în cazul a 21 de persoane, restul fiind diagnosticate epidemiologic şi supuse tratamentului antiviral.

“Dacă o persoană care provine din acel focar prezintă simptome de gripă, nu mai facem teste. Diagnosticul se face epidemiologic şi se administrează medicamente antivirale”, a declarat, corespondentului NewsIn, directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

În 22 octombrie au mai fost suspendate cursurile şi la o clasă de-a noua de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", unde au fost depistate două cazuri de infectare cu noul virus gripal.

"Deoarece pe perioada de supraveghere epidemiologică nu s-au semnalat cazuri noi cu context epidemiologic legat de colectivitate, se va relua activitatea şcolară din data de 2 noiembrie la clasa de la Colegiul Tehnic", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că, în ultimele 24 de ore, au fost internaţi alţi 40 de tineri, din mediul preuniversitar şi universitar, pe lângă cele 22 de persoane, care au fost internate marţi seară şi miercuri, acestea din urmă fiind contacţi de gradul zero ai elevilor din focarul de la şcoala nr. 15.

"Persoanele care au fost internate în ultimele 24 de ore nu au o legătură evidentă cu focarul de la şcoala nr. 15, dar provin toţi din mediul şcolar. Unii au venit din proprie iniţiativă, alţii au fost trimişi de medicul de familie. Cele 40 de persoane au un tablou clinic de gripă, cu febră, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, iar, potrivit unei recomandări a Ministerului Sănătăţii, trebuie internaţi şi izolaţi", a declarat, pentru NewsIn, dr. Carmen Dorobăţ.

Aceasta a adăugat că nu poate spune cu exactitate câte persoane se află internate acum în spital deoarece au mai fost efectuate şi externări.

Până în prezent, în perioada aprilie - octombrie 2009, la Iaşi au fost confirmate peste  70 de cazuri de gripă porcină. Potrivit informarţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, au existat trei focare familiale şi patru în colectivităţi de elevi şi studenţi, la Grupul Şcolar "Ioan Holban", Centrul de Relaţii Internaţionale "Gaudeamus", Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" şi Şcoala Generală nr. 15.

Citit 1169 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.