Apaterm a rămas fără licenţa pentru serviciul public de alimentare cu energie termică

Apaterm a rămas fără licenţa pentru serviciul public de alimentare cu energie termică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „În calitate de prefect, voi duce diligenţele către Guvern pentru ca apa caldă să nu fie sistată după 18 august” primite Paul Florea * Senatorul PDL Marius Necula îi cere prefectului o comisie de anchetă la Apaterm *

Soarta societăţii Apaterm, raporturile ei încordate cu Electrocentrale şi, implicit, alimentarea oraşului cu apă caldă au fost discutate, luni, de către prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, cu primarul Dumitru Nicolae.

Societăţii Apaterm i-a fost retrasă licenţa pentru serviciul public de alimentare cu energie termică, în urma intervenţiilor senatorului PDL Marius Necula.

Politicianul a dezvăluit ieri, într-o conferinţă de presă, că a făcut o interpelare către Ministerul de Interne şi către preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice prin care a solicitat explicit retragerea licenţei Apaterm care, în opinia senatorului, fusese acordată fără respectarea legii. Controlul care a urmat a dus la retragerea licenţei Apaterm.

În condiţiile în care Electrocentrale anunţă că din 19 august nu va mai furniza agent termic societăţii Apaterm, alimentarea cu apă caldă a consumatorilor racordaţi la sistemul de încălzire centrală este pusă sub semnul întrebării.

CITEŞTE ŞI   Epistolă portocalie antiApaterm

Soluţii?

Potrivit prefectului, soluţia preferată de primar pentru rezolvarea situaţiei ar fi preluarea de către Primărie a societăţii Electrocentrale. Edilul şi-a reafirmat opinia exprimată în repetate rânduri că Electrocentrale nu este performantă, şi că în loc de 450 de angajaţi ar trebui să aibă 40.

„L-am întrebat pe domnul primar de ce vrea să ia Electrocentrale dacă este proastă? I-am zis că a aduce Electrocentrale în situaţia de a fi preluată de Primărie necesită un drum lung, dacă nu este chiar imposibil. Discuţia m-a îngrijorat şi în următoarele zile o să am o reacţie oficială”.

„Voi încerca o rezolvare fără sistarea agentului termic către populaţie şi voi căuta posibilitatea legală ca sistemul de distribuţie a agentului termic să funcţioneze în continuare şi să acceseze şi fondurile de reabilitare care îi sunt destinate. În calitate de prefect, voi dace diligenţele către Guvern pentru ca apa caldă să nu fie sistată după 18 august”, a declarat prefectul.

Paul Florea a subliniat că este misiunea lui să avizeze legal tot ceea ce ţine de atribuirea serviciului de agent termic.

CITEŞTE ŞI   Electrocentrale şi Apaterm, doi bătrânei cu perfuzii

Control!

De cealaltă parte, senatorul PDL Marius Necula i-a cerut prefectului constituirea unei comisii de anchetă la Apaterm „pentru că acolo discutăm de deturnări de fonduri, de cheltuieli nejustificate”.

Convins că Apaterm va avea „soarta civilizaţiilor dispărute”, senatorul Necula a cerut administraţiei locale să scoată la licitaţie serviciul de distribuţie a agentului termic. 

Află mai multe din EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere”

Citit 2172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.