Miercuri, zi plină

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victorie în Timoc: Curtea Supremă de Justiţie a Serbiei a anulat decizia Ministerului Cultelor de la Belgrad prin care acesta respinsese înscrierea Protopopiatului Ortodox Român al ‘Daciei Ripensis` din Timoc în Registrul Bisericilor şi Comunităţilor religioase din Serbia, a declarat părintele protoereu Boian Alexandrovici. Curtea recunoaşte astfel Biserica românească din Timoc.

* Parteneriat: Începând din 1 noiembrie Romanian Global News şi RoMedia din Grecia, primul ziar electronic al românilor din Grecia sunt parteneri. Apărut la iniţiativa a doi români - jurnalista Ana Ţuţuianu şi asociatul sau, inginerul IT - David Floroae, RoMedia este un canal de informaţii despre românii din Grecia, despre grecii din România şi despre actualitatea româno-elenă ce îi poate interesa pe cititorii în limba română din întreaga lume.

Parteneriatul iniţiat va aduce mai uşor informaţia despre românii din Grecia, inclusiv despre numeroasa comunitate de Aromâni (români autohtoni din Grecia). Este o ocazie deosebită şi pentru presa din România să ştie că are un corespondent, o sursă de informaţie românească în Grecia. RoMedia poate fi accesat pe site-ul www.romedia.gr dar şi direct din site-ul RGNpress, la secţiunea Parteneri.

* Moştenirea macedoromânilor din Budapesta: Postul de televiziune naţional maghiar m1 va prezenta astăzi, de la ora 13.30, în emisiunea „Ecranul Nostru", după ştirile şi informaţiile săptămânii, un nou episod despre moştenirea macedoromânilor din Budapesta.

* Consulat Onorific în Pamplona: Astăzi se inaugurează Consulatul Onorific al României din Pamplona (Navarra), Spania. 

* Dezbatere la Veneţia: În sala de conferinţe „Marian Papahagi" a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc joi, 5 noiembrie, o dezbatere despre exilul literar românesc, urmată de lansarea recentei traduceri în limba italiană a romanului lui Vintilă Horia, Cavalerul resemnării  (Il Cerchio, 2009).

* Românii şi marocanii, faţa în faţă: Volumul „Casa departe de casă - Românii şi marocanii faţă în faţă", scris de Irene Ponzo (cercetător FIERI) şi publicat de Editura Carocci va fi prezentat astăzi, 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Librăria Feltrinelli I Libri e Musica din Piazza C.L.N., 251, la Torino.

* Festivalul cultural la Lausanne: Oraşul elveţian Lausanne găzduieşte în perioada  2-16 noiembrie cea de-a doua ediţie a festivalului cultural „Punte între cultura română şi cea elveţiană".

* Selecţie de poezii Grigore Vieru: Astăzi are loc la Accademia di Romania, Roma, lansarea volumului "Il Nimbo di Rugiada"/"Nimbul de Rouă", o selecţie de poezii de Grigore Vieru. Acestea sunt traduse în italiană de Valentina Corcodel, Tatiana Ciobanu şi Claudia Lupaşcu, ediţia fiind îngrijită de Francesco Baldassi, apreciat poet italian.

* Programul de burse „Eugen Ionesco”: Doctoranzii şi cercetătorii din statele membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) îşi pot înscrie pana pe data de 11 decembrie 2009 candidatura la bursele anului universitar 2009-2010, din cadrul programului „Eugen Ionesco", la Bruxelles.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.