Demolarea garajelor a început din Siderurgiştilor Vest

Demolarea garajelor a început din Siderurgiştilor Vest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Opt garaje au fost ieri puse la pământ de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Galaţi *

Sub protecţia Poliţiei Comunitare, lucrătorii Direcţiei Tehnice au tăiat porţile garajelor construite pe strada Siderurgiştilor Vest. Acţiunea vine ca urmare firească a procesului câştigat în 2008 de firma de construcţii Conex împotriva Primăriei Galaţi.

Jos garajele! …din Siderurgiştilor Vest

Mazilite din noul plan urbanistic, opt garaje ale gălăţenilor-locatari în spatele magazinului General au fost ieri puse la pământ de lucrătorii Direcţiei Tehnice a Primăriei Galaţi.

Asta după ce firma Conex - constructor al unui nou imobil de locuinţe în zonă -, a cerut ca spaţiul ocupat de construcţiile provizorii să fie transformat în parcare.

„Nimeni nu a opus rezistenţă”

Directorul Laurenţiu Jalbă, din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Galaţi, explică: „Hotărârea judecătorească rămasă definitivă datează din 16 februarie anul acesta, iar din 2 septembrie Primăria a emis autorizaţiile de desfiinţare a celor opt construcţii”.

„Garajele din Galaţi sunt construite pe spaţiul public, iar contractele de închiriere a spaţiului sunt reînnoite anual. Dosarul acestor construcţii a ajuns la Direcţia Tehnică miercurea trecută, iar noi i-am informat pe chiriaşi, pentru ca oamenii să aibă timp să îşi strângă lucrurile din garaje şi să scoată maşinile”.

„Deşi probabil oamenilor nu le-a convenit acţiunea noastră, nimeni nu a opus rezistenţă. Miercuri dimineaţă, la ora 9,00, lucrătorii Direcţiei au tăiat porţile garajelor, iar în câteva zile acestea vor dispărea cu totul”.

Urmează spaţiul de lângă biserica Mavromol

Conform informaţiilor primite, Primăria urmează să continue acest tip de acţiuni, în Galaţi existând şi alte construcţii planificate să dispară. Tot luna aceasta, Direcţia Tehnică va interveni şi în centrul oraşului, lângă biserica Mavromol.

Directorul Cristian Gâscă, din cadrul Poliţiei Comunitare Galaţi, confirmă: „Acţiunea de dărâmare a garajelor din spatele magazinului General a fost supravegheată de grupa de intervenţii rapide a Poliţiei Comunitare. Nu s-au înregistrat nici un fel de incidente”.

Sunetul tăcerii

Adăpostind mai mult borcane cu murături, măsuţe-suport pentru jocul de table, grătare pentru mici şi scaune comode pentru şpriţ la scara blocului, garajele au fost subiectul mai multor sesizări făcute de gălăţenii exasperaţi pe adresa cotidianului nostru.

Iată că începând de ieri, opt au dispărut – nu neapărat din motivele invocate de cetăţenii oraşului, ci în urma unei hotărâri judecătoreşti emise în favoarea unei firme. Cu putere mai mare decât sutele de copii care şi-au pierdut, prin spatele blocurilor, locurile de joacă. Pe ei îi aude cineva?

Citit 3174 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.