Copilul înfiat de americani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Monseniorul Vladimir Ghika, la Roma: Comunitatea română din Roma este invitată duminică, 22 noiembrie, în Bazilica San Vitale, de pe via Nazionale 194/B, să cunoască istoria Bisericii Catolice în România, ajutată de personalitatea şi de scrisorile trimise de Vladimir Ghika fratelui său, şi să participe la manifestarea intitulată „Ziua memoriei".

* Pictură de Zamfir Dumitrescu în Texas: Pictura „One dollar painting” semnată de Zamfir Dumitrescu este expusă până pe data de 3 ianuarie 2010 la Museum of Texas Tech University în America.

Expoziţia "Turul muzeelor", aflată încă de anul trecut în periplu prin mai multe muzee din Statele Unite ale Americii,  este găzduită acum în muzeul amintit.

Evenimentul prezintă stadiul realismului la începutul secolului XXI, 65 de lucrări din diverse ţări, comparativ cu lucrările unor maeştri, precursori ai realismului, cum ar fi Da Vinci, Durer, Vermeer, Harnett, Constable, Memling, Bellini.

* Compozitorul Nicolae: La începutul anilor ‘90 America era invadată de imagini şocante despre orfelinatele din România. Mulţi americani au  înfiat copii instituţionalizaţi. Asta este şi povestea lui Nicolae Ziebell, un tânăr înfiat din România în urmă cu aproape 14 ani, la doar doi ani.

Cu toate că la vremea respectivă familia William şi Michelle Ziebell, adoptaseră de curând o fetiţa, în vârstă de câteva luni, din America, au decis să înfieze şi un băieţel din România. Împreună cu un grup de familii din împrejurimile metropolei Chicago, însoţiţi de o echipă locală a canalului FoxNews au plecat în România.

Din primul moment când l-au văzut pe Nicolae, în orfelinatul din Mediaş, au decis că este copilul pe care şi-l doresc, pentru a-şi întregi familia. Întorşi în America aveau să descopere că băiatul avea probleme medicale şi dezvoltarea sa era rămasă în urma cu aproape un an de zile.

I-au oferit lui Nicolae cea mai bună asistenţă şi la scurt timp băiatul a recuperat. Părinţii au decis să-i păstreze inclusiv numele, de Nicolae, pe care l-a primit la naştere, lucru care a fost în anii de şcoală o povară pentru băiat.

El a ales muzica clasică ca obiect favorit de studiu, iar talentul său şi în special compoziţiile sale au fost remarcate, reuşind să figureze chiar pe lista celebrei Oprah Winfrey, ca unul dintre cei mai talentaţi tineri.

* Echipa de fotbal Transilvania din Quebec: Performanţele echipei româneşti de fotbal Transilvania din Quebec, înfiinţată şi condusă de cunoscutul Ioan (Nelu) Suciu sunt recunoscute. Pentru a şasea oară (în cinci ani) au câştigat în liga de fotbal Total Campo (Divizia A).

* Artistul din Focşani: O instalaţie realizată de artistul român Geo Florenti, "Free Light System", va putea fi admirată în perioada 11 noiembrie - 7 decembrie la Roma, în cadrul expoziţiei „Room Crossover" a lui Emilio Leofreddi.

Geo Florenti aparţine generaţiei de tineri artişti români rezidenţi la Roma. Născut la Focşani (nume anagrafic Florentin Georgescu), el trăieşte în capitala Italiei din 1991. Pe lângă pictură, Geo Florenti se interesează şi de arta video şi de felul în care creaţia artistică şi invenţia ştiintifică se împletesc.

Citit 1314 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.