Arhivele Securităţii, în expoziţie la Budapesta

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Slujbe săptămânale la Nafplio: Românii din Grecia îsi pun, tot mai mult, amprenta asupra comunitătii elene în care au ales să se stabilească si integreze. Că e vorba de Kos, Pirgos, Larissa ori Thessaloniki, românii îsi fac simtită prezenta prin diferite activităti, specifice traditiei si obiceiurilor. În lista acestor localităti intră si Nafplio – Argos, unde săptămânal slujbele se ţin în limba română..

Hram la Birmingham: Românii din Marea Britanie vor sărbători în  28 şi 29 noiembrie hramul parohiei ortodoxe române „Sf. Apostol Andrei" din Birmingham, la care este aşteptat şi IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale.

Asociaţia din Montreal: Clubul de Aur al Asociaţiei Culturale Române din Montreal îşi continuă cu acţiunea de joi, 19 noiembrie, de la ora 16,20, când va avea loc o mică expoziţie interetnică de artă populară din Romaânia, Vietnam, Bulgaria şi Basarabia.

Moldoveanul plecat în UK: Marian Albu, 28 ani, din Bârlad, "moldovean 100%", după cum  spune mândru, lucra în România la o firma importantă şi câştiga foarte bine. A plecat pentru că simţea că nu poate să se dezvolte. A venit în UK în 2007, singur, a luat-o de la munca de jos, şi acum are o firmă de transporturi cu mari perspective. Căsătorit în urmă cu trei luni în Anglia, se gândeşte, eventual, să plece în SUA.

Centrul de zi „Evasion”: Centrul de zi „Evasion" din Montreal destinat persoanelor vârstnice, coordonat de românca Ramona Mincic, a sărbătorit recent cel de-al cincilea an de funcţionare.

Ziua Naţională la Roma: Asociaţia socio-culturală "Vocea Românilor" din Roma va organiza duminică, 29 noiembrie, ora 18.00, la Auditorium Seraphicum,  Roma, un spectacol extraordinar "Acasă la Români", cu prilejul Zilei Naţionale a României. Intrarea va fi gratuită.

Magazin pentru mirese în Canada: Românca Simona Cherler Gagliostro este proprietarul unui nou magazin de accesorii de mireasă şi nu numai, în localitatea canadiană Cambridge, Ontario, magazin ce va fi deschis sâmbătă, 21 noiembrie, sub titulatura „Urban Bride".

Expoziţie documentară la Budapesta: Astăzi, ora 18,00, ICR Budapesta prezintă, la sediul său, o expoziţie inedită a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, ilustrând revolta braşovenilor din 15 noiembrie 1987, de la ieşirea în stradă a muncitorilor de la Uzinele Tractorul, la arestările operate de Miliţie, până la anchetele dure ale Securităţii şi întregul proces represiv organizat împotriva muncitorilor şi familiilor acestora.

Concert la Berlin: În cadrul seriei de concerte Enescu - Brahms European Encounters, pe 19 noiembrie, de la ora 19:00, ICR Titu Maiorescu din Berlin organizează la Konzerthaus, Sala Mică, Gendarmenmarkt, un concert susţinut de Remus Azoitei (vioara) şi Eduard Stan (pian).

Citit 915 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.