Gripă nouă în alte patru licee gălăţene

Gripă nouă în alte patru licee gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O îmbolnăvire printre elevii Liceului „Emil Racoviţă” şi o alta printre cei de la Grupul Şcolar Industrial de Marină * Un caz confirmat la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto) şi unul la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” * Încă trei cazuri de infectare cu virusul gripei noi, la „Radu Negru” * Alţi doi studenţi şi un masterand de la „Dunărea de Jos” au gripă nouă * Un copil de 10 ani era internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii când DJSP a primit confirmarea diagnosticului  gripă cauzată de virusul A (H1N1) * Şi o angajată a Navrom a contractat boala, potrivit directorului DJSP Galaţi, dr. Valentin Boldea * 46 de gălăţeni „loviţi” de noua gripă, până duminică după-amiază *

Încă de sâmbătă, un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii informa că printre cele 24 de persoane în cazul cărora îmbolnăvirea cu gripă nouă s-a confirmat epidemiologic se numără şi 5 gălăţeni.

Totodată, comunicatul anunţa suspendarea activităţii în clase de la Liceul „Emil Racoviţă” şi Grupul Şcolar Industrial de Marină.

Informaţii suplimentare ne-a oferit, duminică după-amiază directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Patru clase suspendate

„S-a confirmat serologic îmbolnăvirea cu gripă nouă a doi elevi: unul de clasa a IX-a de la Liceul „Emil Racoviţă” şi un altul de clasa a XI-a de la Grupul Şcolar Industrial de Marină. Deja, în cursul zilei de sâmbătă, s-a început dezinfectarea respectivelor săli de clasă. În plus, activitatea acestor clase de elevi va fi suspendată pentru o perioadă de 7 zile”.

„Nici unul dintre cei doi nu era suspect de infectare cu gripă nouă, ci cu gripă sezonieră. S-au prelevat exudate, s-au trimis la Institutul Cantacuzino, iar analizele au evidenţiat, totuşi, infectarea cu virusul gripal A(H1N1). Ambii sunt, în prezent, izolaţi la domiciliu”, a precizat dr. Boldea.

„Duminică seară am primit confirmarea diagnosticului de gripă nouă şi în cazul unui elev de clasa a XII–a de la Colegiul Tehnic «Traian Vuia» şi al unuia de clasa a XI-a de la Colegiul Economic”, a mai precizat directorul DJSP. Şi în aceste două clase se impun aceleaşi măsuri de siguranţă. 

Trei cazuri noi la „Radu Negru”

Alte trei cazuri de gripă provocată de virusul A(H1N1) s-au confirmat printre elevii Grupului Şcolar „Radu Negru”. Cu toate acestea, astăzi se reiau aici activităţile şcolare, urmând ca DJSP şi Inspectoratul Şcolar să hotărască ce e de făcut în continuare, în situaţia în care nici carantina nu este o soluţie care să îşi dovedească eficienţa la nesfârşit.  

Doi studenţi şi un masterand au luat boala

„DJSP a primit şi confirmarea că alţi doi studenţi, dintre care unul urmează cursurile Facultăţii de Mecanică, au gripă nouă. De asemenea, s-a confirmat serologic diagnosticul în cazul unui masterand al aceleiaşi universităţi”, a precizat dr. Boldea.

„Luni dimineaţă se va hotărî care vor fi măsurile care se impun la Universitatea «Dunărea de Jos» în perioada imediat următoare”.

Cazul copilului de 10 ani, deja internat

Printre cei 14 gălăţeni care au aflat în acest week-end că au gripă nouă se numără şi un copil de 10 ani, care se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, ne-a informat dr. Valentin Boldea. 

„În cazul său, exudatul a fost recoltat în urmă cu o săptămână. El a fost deja izolat, şi s-au demarat procedurile specifice pentru dezinfectare. Părinţii trebuie să ştie că acest caz nu reprezintă nici un pericol şi că îşi pot aduce, în continuare, copiii la spital, în deplină siguranţă”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, dr. Victoriţa Ştefănescu. 

O angajată a Navrom are A (H1N1)

„S-a mai confirmat serologic, deci în urma analizelor Institutului Cantacuzino, şi îmbolnăvirea unei femei în vârstă de 30 de ani, care lucrează la Navrom. Se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase, iar în prezent derulăm o anchetă pentru a vedea dacă femeia lucra cu publicul şi pentru a afla care sunt eventualii săi contacţi”, a mai spus dr. Valentin Boldea.

Astfel, numărul total de cazuri cu gripă nouă luate în evidenţă la Galaţi se ridică la 46.

Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost semnalate printre elevii a cinci licee gălăţene (în cazul altora două fiind vorba despre suspiciuni infirmate ulterior), dar şi printre studenţii Universităţii „Dunărea de Jos”.

Citit 1792 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.