Japonezii lucrează macrame

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Congresul americanilor noştri: Congresul americanilor de origine română, CORA, se va întâlni pentru tradiţionala sa întrunire anuală, în perioada 19-21 noiembrie, la hotelul Hilton Garden Inn din Vienna, Virginia, USA.

* Preot catolic român în Ecuador: Parohia româno-catolică ecuadoriană "Santa Lucia" (Dieceza de Guayaquil) are, începând cu această toamnă, un nou preot, părintele Pr. Ioan Blaj.

Părintele Blaj a participat deja la prima sfântă Împărtăşanie, când întreaga comunitate din Parohia "Santa Lucia" din Ecuador, care este formată din 105 sate împrăştiate pe distanţe mari şi care număra aproximativ 30.000 de credincioşi, i-a însoţit cu rugăciuni şi cu flori pe cei 315 copii la prima Împărtăşanie.

* Concurs de table în Montreal: Toţi românii amatorii de table din Montreal sunt invitaţi  la un concurs în cea de a doua jumătate a lunii ianuarie 2010.

Condiţiile de participare sunt buna-dispoziţie, dorinţa de socializare, norocul la zaruri şi inspiraţia la mutat pulurile, iar investiţia financiară este de numai 10 dolari de persoană (taxa de înscriere în care sunt incluse un sandvici şi un suc). Cei care se vor clasa pe primele trei locuri ale turneului vor fi premiaţi.

* Proiect european „Generation ’89”: Persoanele născute în anul 1989 care sunt cetăţeni români, austrieci, belgieni, bulgari, cehi, germani, maghiari, polonezi sau englezi sunt invitaţi să se întâlnească cu tineri din generaţia lor, candidând în proiectul european „Generation `89"! .

* Criza ruinează tradiţii: Marca L.A.P.A., cunoscută în toată lumea, fondată la Florenţa în 1955 de romanul Nicola Stănescu, în domeniul prelucrării pielii, este grav afectată de criza economică.

"Am rezistat prăbuşirii Turnurilor Gemene, prăbuşirii dolarului, concurenţei nemiloase a Chinei. De data aceasta, însă, privesc spre viitor şi văd doar un mare semn de întrebare. Astăzi un întreprinzător este o persoană care lucrează fără salariu.

Pentru a le plăti pe ale celorlalţi", spune Andrea Stănescu, de 53 de ani, care după zeci de ani de muncă vede în pericol visul tatălui, Nicola, început în 1955, când a plecat din România şi a ales Florenţa pentru a-şi deschide firmă de pielărie.

* Expoziţie de dantelă la Tokyo: Ambasada României la Tokyo găzduieşte în perioada 15 - 22 noiembrie o expoziţie de dantelă de tip macrame initulată „Eternul Prezent".

Evenimentul face parte din seria de manifestări prilejuite de aniversarea a 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice bilaterale dintre Japonia şi România. În cadrul expoziţiei sunt creaţii individuale şi lucrări comune realizate de către membrele Şcolii japoneze de dantelă românească.

* Performance la Tel Aviv: Între 18 - 21 noiembrie, Centrul de Artă Contemporană din Tel Aviv organizează BLURRR 7, festival internaţional bienal de performance şi artă acţionistă.

România este reprezentată de artistul Gusztáv Ütő, cu lucrarea de artă acţionistă „Global-Local" şi un master class în care va prezenta Festivalul de la Lacul Sfânta Ana (organizat de Grupul ETNA începând cu anul 1990), singurul festival internaţional de performance din România.

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.