Pădurar prins cu lemne fantomă

Pădurar prins cu lemne fantomă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un transport ilegal de peste 1,3 metri cubi de salcâm a fost interceptat la Jorăşti, zilele trecute, de jandarmii gălăţeni. Tractorul care avea ataşat un atelaj plin cu trunchiuri abia retezate a fost oprit pe DJ 242, cel care îl conducea şi care s-a recomandat a fi pădurar, neputând să ofere explicaţii credibile, care să susţină legalitatea încărcăturii.

Omul a afirmat că nu are acte pentru materialul lemnos, dar că nu făcea decât să îl transporte la un depozit al Ocolului Silvic. 

"La interogarea aplicaţiei „Inspectorul pădurii”, jandarmii au observat faptul că transportul nu figurează în baza de date. Pentru stabilirea cubajului, la faţa locului a fost solicitat sprijinul Ocolului Silvic Griviţa care a stabilit faptul că masa lemnoasă are 1,336 metri cubi", a precizat slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Pentru că transportul nu fusese înregistrat, dar şi pentru că nu deţinea aviz de însoţire a mărfii, pădurarul a primit o amendă de 6.000 de lei. Lemnele au fost confiscate, iar cazul a ajuns pe masa poliţiştilor de la Tg. Bujor, pentru continuarea cercetărilor. 

Citit 4427 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2018 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.