Ceaţă, mâzgă şi detalii şofereşti

Ceaţă, mâzgă şi detalii şofereşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Linişte, ceaţă şi conducere preventivă pe drumurile Galaţiului * Radarele împânzesc judeţul * Cauciucurile de iarnă – încă nefolositoare *

Şoferi, nu ne lipseşte nici un detaliu dintre cele care ne-ar putea face viaţa amară. Avem străzi închise, şanţuri-capcană, noroi, ceaţă şi… co-participanţi la trafic grăbiţi.

Bine, în afară de ultimul amănunt – prezent oricând în cotidian – restul par mai degrabă detalii de toamnă, dar asta nu le face mai puţin periculoase.

Nu e vreme de cauciucuri de iarnă

Subcomisarul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi confirmă: 

„Conducătorii rutieri trebuie să fie de două ori mai prudenţi faţă de o perioadă normală. Temperaturile nu sunt suficient de scăzute – sub 7 C° - ca să justifice folosirea cauciucurilor de iarnă, dar condiţiile de trafic rămân dificile. Dacă montăm de pe acum cauciucurile de iarnă, riscăm să le uzăm şi atât”.

Radare pe fiecare drum judeţean

„Mâzga, adică stratul subţire de noroi format pe carosabil şi ceaţa ne obligă să conducem preventiv, cu viteză permanent adaptată la condiţiile de drum, folosind proiectoarele şi faza de întâlnire”, încheie subcomisarul Ropotan.

De asemenea, trebuie ţinut cont că radarele patrulează pe toate drumurile naţionale din judeţ, tocmai pentru descurajarea tendinţelor teribiliste ale participanţilor la trafic.

Am început săptămâna fără accidente

Gălăţeni, nu ne rămâne decât să ne bucurăm că deşi avem ceaţă şi dimineaţa şi seara, acest lucru chiar a condus la o deplasare ceva mai corectă. Şi spunem asta pentru că luni, de pildă, în judeţul nostru, nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier.

Citit 1955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.