Cum se votează în străinătate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Având în vedere specificul votului în străinătate - completarea unei declaraţii pe proprie răspundere, completarea datelor în tabelul electoral - şi pe baza experienţei primului tur, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români din afara ţării să se prezinte din timp, de la primele ore ale dimineţii, pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Conform  legislaţiei în vigoare (Legea 370/2004 cu modificările şi completările ulterioare), votarea pentru alegerile prezidenţiale începe şi în străinătate  la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.

Mai multe informaţii privind desfăşurarea turului doi al alegerilor pentru Preşedintele României în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea special dedicată acestora:

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633, precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

* Secţie de vot mutată - Românii din Spania care vor merge pe 6 decembrie la vot la Secţia de votare din Badajoz sunt informaţi că adresa acesteia s-a modificat, pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, aceasta urmând să fie deschisă la adresa: Avenida de Europa no.1, Edificio Múltiple de la Administración del Estado.

* Local românesc la Londra - Românii din Londra sunt aşteptaţi sâmbătă, 5 decembrie, la deschiderea unui nou local, intitulat „Terasa Românească”, care se află la adresa 54, Farringdon Street. Aici, publicul va putea alege între muzica populară (la primul nivel) sau de club (la nivelul 2).

Totodată, românii pot profita de promoţiile serii. Astfel, se poate trimite un mesaj cu textul „Free Drink" la 07817130315 şi expeditorul va primi o băutură gratuită din partea casei. Petrecerea de la „Terasa Românească" va dura până în jurul orei 4:00. Intrarea este gratuită.

* Colocviu Eugene Ionesco - Aula "G. Levi della Vida" de la Universitatea Sapienza din Roma şi Biblioteca din cadrul Accademia di Romania vor derula astăzi şi mâine un colocviu dedicat lui Eugène Ionesco la aniversarea centenarului naşterii. Manifestarea începe astăzi, la ora 16,00.

* Concerte - Artista româncă Marciana Petrilă va susţine duminică, 6 decembrie, de la ora 19.00, în Biserica San Domenico din Torino, un concert de harpă, alături de elevele sale.

Sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 21.30, în aceeaşi Biserica San Domenico din Torino, va avea loc un alt concert susţinut de Marciana Petrilă (harpă) şi Maria Gisela Petrilă (flaut). Pentru ambele concerte intrarea este gratuită.

* Vizită pastorală - Excelenţa sa Aurel Perca va face duminică, 6 decembrie, o vizită pastorală la comunitatea românilor catolici din Köln (Germania). La ora 16, va celebra o sfântă Liturghie pontificală, urmată de o întâlnire cu catolicii români.

Citit 878 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.