Nereguli "la lanţ" în talcioc - Se rupe poarta, biletele mai puţin
Foto: Foto: Sorin Pană

Nereguli "la lanţ" în talcioc - Se rupe poarta, biletele mai puţin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Există o expresie: "a face pe cineva la lanţ", adică a-l păcăli în mod repetat. Talciocul e o păcăleală pe multe planuri. Cum vă relatam ieri, pe locurile de expunere unii au prioritate, consfinţită cel mai adesea cu lanţ împrejmuitor, investiţiile în modernizarea spaţiilor se fac pe ochi frumoşi, iar administraţia n-are iniţiativă nici cât să dea câţiva metri cubi de zăpadă la o parte. Să vedem însă cum produce bani pentru municipalitate acest târg,cum se taxează şi, mai ales, cine e şmecher la poarta talciocului.

Îngrămădeală ca la pomul lăudat
Administratorul Ovidiu Puescu ne-a lăsat singuri după discuţia despre bunul gospodar, în care i-am cerut 20 de lei şi o lopată să-i dăm zăpada la o parte. Rămaşi pe cont propriu, ne-am apucat de numărat, ca ăia de nu pot s-adoarmă de grija încasărilor la bugetul local. După jumătate de oră de patrulat printre maşini, am ajuns la 422. Şi încă mai intra, răzleţ, câte o maşină la cinci minute, deşi aleile se umpluseră până la refuz, mai puţin a doua pe stânga, cea cu locurile betonate…

Taxare cu „roade” incerte
La final, trecem din nou pe la administrator, să-l întrebăm dacă ştie câte maşini are în târg la acea oră. Ne-a zis ceva între 320 şi 360. Am încercat să obţinem o cifră clară, şi-a sunat şeful şi ne-a spus că nu se poate. „Mâine vă zice el”.

Am mers la doamna de la poartă, s-o iscodim de seriile cotorului de bilete. Avea 121 de bilete date pentru autoturisme. „Restul, s-or fi dat de colega de la casă…” Greu de crezut că cineva s-ar opri în intersecţia talciocului să coboare din maşină şi să ia bilet de la casă, când poate foarte bine s-o facă aproape din mers, la poartă. Iar cum uşa spre casieriţele dinăuntru era „păzită” de administrator, ne-am lăsat păgubaşi. Oricum, ne-am dat seama că lucrurile nu sunt deloc pe cât de riguroase ar trebui să fie. Mulţi vizitatori se strecurau pe poarta de autoturisme, profitând de faptul că o singură taxatoare nu le poate ţine piept…

Intersecţia - stand de prezentare pentru şmecheri
De fapt, haosul comerţului cu autoturisme, scăpat din mână de municipalitate, e vizibil din stradă, nu trebuie să intri în talcioc ca să-ţi faci o idee. În mijlocul intersecţiei, pe tot caroiajul din faţa talciocului se vând maşini. Şi nu doar acolo.

Ne-am mutat fix lângă maşina de poliţie şi alte câteva autoturisme cu afişe-n geamuri. Un break alb, nemţesc, impunător stă chiar lângă Loganul tricolor.
Vine o poliţistă: „N-aveţi voie aici! Vă rog să plecaţi.” „Cu respect, nu vreau!” Face ochii mari, nu-i vine să creadă, apoi încep să-i vibreze cerceii. Înainte s-apuce să ne ceară actele, preling legitimaţia de presă pe geamul maşinii, doar către ea. „Plec şi eu când pleacă ăsta”, arăt spre breakul teuton şi alb. La care, o figură întunecată-ceafă lată cu lanţ gros iese pe geamul vitrinei cu numere de Germania: „Ce arăţi spre mine, fraiere! Eu sunt şmecher, bă! Tu eşti şmecher?! Că vin la tine să văd!…”

Am plecat ca să nu-i mai creăm probleme suplimentare poliţistei, schimbată la faţă precum capota frigiderului nemţesc. Oricum, în jumătate de oră, nu mai era nici zare de oameni ai legii, iar maşinile la mezat obturau aproape total intersecţia spre cartier.

* * *
Mâine vă spunem ce crede şeful de la Gospodărire Urbană despre neregulile din talcioc, câţi bani se fac, în cifre totale şi detaliat, dar şi despre alte mizerii ori şicane în târgul oraşului sau din cauza lui.

Citit 4719 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 00:01

14 comentarii

 • postat de Dornic de civilizatie
  Luni, 23 Aprilie 2012 14:33
  Daca cei ce au comentat mai sus in favoarea talciocului ar locui in zona, nu ar mai gandi asa! Noi, cei ce locuim in zona targului auto (zona linistita de altfel in timpul saptamanii) traim un adevarat infern in week-end! Mizerie, galagie, golanie! Asta produce talciocul in zona. Mai mult decat atat, mergeti pe aleea care duce catre piata sa vedeti cu cata nesimtire se aduna unii si altii si isi expun vechiturile pe saptiul verde si pe alee, blocand trecerea pietonilor. Cel mai bine ar fi sa se mute talciocul...sa fim seriosi:cine vrea sa fie talciocar, poate sa isi mute interesele in oricare alta locatie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VIOREL
  Miercuri, 14 Martie 2012 17:54
  Ba intreabal pe BUTURCA OCTAV fost administrator si lingau a lui DURBACA si acum actual pupincurist a lui NICO si SAGHIAN ca asa se lauda prin targ,intreabal cum umbla cu agenda sa culeaga bani de la masini lasate peste noapte.Cred ca un vanzator pirlit te-a platit sa scrii actualul articol,il plange incontinuare pe marele administrator NAPOLEON BUTURCA.
  Le multumesc domilor de la conducerea SC GOSPODARIRE ca a introdus taxarea de pe o zi pe alta ca pe vremea lui NAPOLEON BUTURCA trebuia sa ne trezim de la 2 si sai pazim poarta ca sclavii ca nu aveam parola pentru a intra la targ. SA-TI FIE RUSINE SPAGARULE. SCRIE CE E DREPT NU MAI INFLORI BULANULE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de misu
  Miercuri, 14 Martie 2012 15:33
  talciocul ca de altfel tot ce tine de primarie .a fost si este tagma jefuitorilor. acest buturca fost sef prin talcioc ,impreuna cu tot neamul lui a facut testicolul de hernie.a furat in draci. se poarta si prin piata rusilor ,patinoar samd.
  treziti va oameni buni si stipiti orinduirea cea cruda si nedreapta. scoateti mumia lui keops din primaria galati.mai rotiti cadrele ne am cam saturat de alde mircea toader paul dobre bogdan ciuca marin costel ,capra si toti viteii ce bintuie prin fauna politica a judetului
  afara,mama lor de hoti si secaturi..................
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Miercuri, 14 Martie 2012 14:21
  Politia romina sa vada ca pe trotuare sint numai masini bengoase.Sa vada ca pirtonii trebuie sa mearga pe drum si sa incurce circulatia,ca baietii cu ceafa lata parcheaza masinile;,,unde vor muschii lor''.Daca eu muritor de rind,care nu am masina4ori4,fac cea mai mica greseala primesc amenda pe loc,ei baietii bengosi fac ce vor muschii lor.Mergi prin acest oras si nu calci decit pe rahati de chiini,dar nu vad un politist sa amendeze pe cineva ca lasa mizerie dupa animalul pe care il plimba.Platim de citiva ani bani pentru chiini,dar nu am vazut nicaieri sa apara unde au mers acesti bani,caci ciini maidanezi sint slava domnului.Probabil ca se incepe campania electorala si vor folosi si banii astia.Succesuri in alegeri,vorba unei europrlamentare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nu-i rău Talciocul,dar trebuie betonată zona și mărit spațiul.
  Miercuri, 14 Martie 2012 13:29
  Talciocul nu-i rău,are și farmec funcție de sărăcia sau prosperitatea locului,funcție de țară,de oraș, și mai ales de cine îl organizează.Într-adevăr locul unde este dispus este foarte insalubru,strâmt,înghesuit,plin de praf.Cel puțin,la prima vedere trebuie betonat locul,mărit ca suprafață și dacă se poate și semiacoperit,pentru că mai plouă sau soarele este arzător.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anne
  Miercuri, 14 Martie 2012 13:00
  aceleasi hotii se intampla peste tot unde administreaza primaria.Bilete false si la plaja DUNAREA si la PATINOAR,era normal sa fie asa si la TALCIOC. Doar moartea sa mai sature porcii astea flamanzi si nesatui!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 14 Martie 2012 12:38
  e jale cu talciocul ala se dau niste spagi sa stai pe prima linie unde sunt masini scumpe de nu-ti vine sa crezi,nu ati observat ca sunt numa cativa care pot sta cu masinile acolo?niste golani care sunt in cardasie cu administratoru care ia bani grei de la ei,si mai sunt si aia care cica vand mici si carnati,aia e spalare de bani sau cine stie ce se vinde pe acolo sau ce se joaca in chioscurile alea ca numa personaje dubioase sunt ,numa comercianti nu mai sunt aia,si garda de finante sa mai vada de baietii aia care vand produse de germania pe mese de plastic ca nu am vazut case de marcat sau vreun certificat de inmatriculare la vreo firma
  0
  0
  Raportează
 • postat de drambei mihai
  Miercuri, 14 Martie 2012 12:09
  Acesta este atac la persoana,eu am lucrat cu acest Domn,care este un om cu Caracter si un bun Administrator,avand-ul ca sef si la Plaja Dunarea si la Talcioc asa ca......vrajeala,ar fi bine sa scrieti despre drumurile jalnice din Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Miercuri, 14 Martie 2012 10:26
  eu zic ca voi cei de la VL mai furati si curent!Nu va mai plangeti de mila ca sunteti penali!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Miercuri, 14 Martie 2012 09:48
  Articol politic, sau nu, bine ca exista! Despre politia rutiera am punctat si eu intr-un comentariu! Chiar si in poza se vede, cum sunt parcate spre vanzare masini chiar in locul (pe marcajul longitudinal), unde in mod normal tu ca om ,,de rand", ti-ai pierde carnetul! Dar cocalarii, au voie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Miercuri, 14 Martie 2012 08:05
  Acelasi obicei ,de a nu elibera tichete si in piata moldovenilor ,de pe basarabiei,piata mare ,loc de agremet vara,sau in orice parcare din oras.Ieri 13.03 ,ora 10:30 nu am putut iesi cu masina din piata ,de pe basarabiei, ca nu aveam in buzunar 10 bani marunt pentru a completa valoarea tichetului de 1,50 ron,fiind nevoit sa schimb 50 ron , in final,insistand pentru eliberare tichetului . Chiar aveti nevoie de tichet, am fost intrebat de incasatoare cu un rajet neplacut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COCU
  Miercuri, 14 Martie 2012 07:46
  Cam tirziu v-ati apucat de problema talciocului!Sau ma face sa cred ca este politicul Ne?ula Marius,si-si baga coada pe acolo! Vine campania electorala cam devreme la Viata Libera! De ce nu a-ti facut treaba asta acum 3-4 ani cind sef era unu Buturca?Ala a furat, de acum, umbla cu un AUDI ultimul tip. Cind a venit la talcioc, a venit cu un Espero,si ala nu a facut nimic pt talcioc!Hai sa fim seriosi Viata Libera ar trebui sa se mai autocontroleze si sa atraga atentia jurnalistilor anume (politici si pt.bani)sa fie mai cumpanitori , ca prea pe fata se vede ca sunt unsi de anumiti politruci (politici am vrut sa spun)Acum sa revin la problema talciocului,sa atrag atentia ca acolo se fac cit de cit bani pt.saracii orasului. Vazi ce se vinde la tarabe .Aici e problema mai nea Angheluta, si bine ar fi sa scoti in evidenta saracia la care ne-a adus actuala guvernare .Sau ma face sa cred ca distragi atentia cititorului sa nu vada jalea in care ne-a adus prietenii tai alde Toader,Necula , Trif si altii de teapa lor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 14 Martie 2012 07:05
  Bravo Viata Libera sunteti tari nu va lasati,faceti ordine in talciocul ala rapanos,si poate ne scapati si de mosul ala comunist de primar ;ca numai datorita lui a ajuns Galatiul de rahat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ghost
  Miercuri, 14 Martie 2012 00:40
  Spui politia romana si tragi apa.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.